Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

“Svetovno srečanje družin je bilo nepozabno”

Za vas piše:
Kathpress/M.Š.
Objava: 06. 06. 2012 / 21:15
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

“Svetovno srečanje družin je bilo nepozabno”

Med včerajšnjo splošno avdienco je Benedikt XVI. dejal, da se ga je posebej dotaknil večer pričevanj otrok, mladostnikov, zakoncev in družin iz različnih dežel sveta.

Papež Benedikt XVI. je še vedno poln vtisov s svojega potovanja v Milano, kjer se je minuli konec tedna udeležil 7. svetovnega srečanja družin. Kot je dejal med včerajšnjo splošno avdienco na Trgu sv. Petra v Vatikanu, se še vedno ‘z veseljem spominja čudovitih in nepozabnih srečanj z družinami iz Italije in vsega sveta’.

Sporočilo svetovnega dneva družin v prestolnici Lombardije se glasi, da je ‘mogoče in kljub naporom razveseljivo v zvestobi živeti večno ljubezen’, je Benedikt XVI. pojasnil več desettisočglavi množici na Petrovem trgu. Gre za ljubezen, ‘ki je odprta za porajanje novega življenja’. Med svojim bivanjem v Milanu je papež doživel resnično pripravljenost za pričevanje ‘evangelija družine’, kot se je spominjal v včerajšnjem nagovoru.

Benedikt XVI. se je srečanja v Milanu udeležil od minulega petka do nedelje, vrhunec njegovega tridnevnega potovanja pa je bilo zaključno nedeljsko bogoslužje, ki se ga je udeležilo okoli milijon ljudi.

Ob prihodu v severnoitalijansko prestolnico je bil sveti oče prisrčno sprejet. Posebno zahvalo je v včerajšnjem nagovoru namenil milanskemu nadškofu kardinalu Angelu Scoli in županu Giulianu Pisapii. V prvem nagovoru v milanski stolnici je želel Milančane spodbuditi, naj svojo vero izpričujejo tako v zasebnem kot tudi v javnem življenju in naj si prizadevajo za skupno blaginjo.

Kot ‘edinstven in širokosrčen’ je sveti oče opisal svoj obisk v milanski operni hiši, kjer je prisluhnil izvedbi Beethovnove 9. simfonije. Delo, ki je nastajalo med leti 1815 in 1824, danes velja za Evropsko himno in sodi med najbolj priljubljene stvaritve klasične glasbe. V Milanu je izvedbo vodil dirigent Daniel Barenboim.

Drugi dan obiska je papež želel po lastnih besedah duhovnikom, redovnikom in redovnicam ter seminaristom, vsem osebam posvečenega življenja, predstaviti vrednost celibata in zaobljube čistosti. Med srečanjem s predstavniki civilnih oblasti je jasno izpostavil, da mora državna zakonodaja služiti zaščiti življenja. Posebej pa se ga je dotaknil večer pričevanj otrok, mladostnikov, zakoncev in družin iz različnih dežel sveta.

Med zaključnim nedeljskim bogoslužjem je Benedikt XVI. vernike pozval, naj skupaj s Cerkvijo rastejo kot ena velika družina, pri tem pa naj skrbijo za usklajenost med družino, delom in praznovanjem. Papeža je navdušilo tudi izredno veliko število udeležencev nedeljskega bogoslužja.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh