Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Svetovno srečanje družin: v Rimu pričakujejo 2.000 delegatov

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 03. 06. 2022 / 00:30
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 02.06.2022 / 20:01
Ustavi predvajanje Nalaganje
Svetovno srečanje družin: v Rimu pričakujejo 2.000 delegatov
Avtor uradne podobe svetovnega srečanja družin 2022 je p. Marko Ivan Rupnik. FOTO: Vatican Media

Svetovno srečanje družin: v Rimu pričakujejo 2.000 delegatov

Vatikan ob skorajšnjem svetovnem srečanju družin v Rimu pričakuje okoli 2.000 delegatov z vsega sveta.

Na prireditvi med 22. in 26. junijem se bodo v italijanski prestolnici zbrali družine in duhovniki iz okoli 120 držav. Kot je na tiskovni konferenci potrdil Leonardo Nepi z vatikanskega dikasterija za družino, na srečanju pričakujejo tudi udeležence iz Ukrajine. Njegov urad in rimska škofija bodo družinam tudi finančno pomagali pri potovanju v Rim. Udeležence srečanja so izbrali prek nacionalnih škofovskih konferenc.

Osrednji poudarek srečanja bo na pastoralni oskrbi družin s strani duhovnikov.

Pod geslom »Družinska ljubezen: poklicanost in pot svetosti« naj bi udeleženci srečanja imeli predvsem možnost za vzpostavljanje medsebojnih stikov in izmenjavo izkušenj, je na predstavitvi pojasnila Gabriella Gambino iz vodstva omenjenega vatikanskega dikasterija. Ob tem so družine »jedro celotne prireditve«. Osrednji poudarek srečanja bo na pastoralni oskrbi družin s strani duhovnikov, tematsko pa bodo udeleženci med drugim razpravljali o dialogu med mladimi in ostarelimi v Cerkvi in družini, o izzivih v dobi digitalizacije, ljubezni in spolnosti ter migracijah.

Predstavitev srečanja v Vatikanu. FOTO: Vatican Media

Drugačna organizacija

Svetovno srečanje družin 2022 je bilo zaradi koronaepidemije prestavljeno za leto dni, iz istega razloga pa bo tokrat tudi malce drugače organizirano kot prejšnja srečanja. Osrednja zbirna točka za teološko-pastoralni kongres z delegati bo v vatikanski dvorani Pavla VI. Predvideno je tudi druženje v rimskih župnijah. Vrhunec srečanja bo predstavljalo bogoslužje s papežem Frančiškom 25. junija zvečer na Trgu sv. Petra v Vatikanu. kot so potrdili z vatikanskega tiskovnega urada, se bo druženja udeležila tudi italijanska glasbena skupina »Il volo« skupaj s svojimi družinskimi člani.

Vzporedno s srečanjem v italijanski prestolnici so škofije in druga občestva po vsem svetu povabljeni, da v tem času pripravijo pastoralne ponudbe za družine.

Vzporedno s srečanjem v italijanski prestolnici so škofije in druga občestva po vsem svetu povabljeni, da v tem času pripravijo pastoralne ponudbe za družine, možna pa bo tudi neposredna video povezava z dogajanjem v Rimu. Ustrezno gradivo je na voljo na uradni spletni strani srečanja, po navedbah pristojnih bo tam mogoč tudi vklop neposrednega prenosa prireditev (https://www.romefamily2022.com/en/).

Nalaganje
Nazaj na vrh