Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Svinjina

Za vas piše:
Marko Čižman
Objava: 12. 05. 2022 / 12:08
Oznake: Kuharica
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 12.05.2022 / 23:29
Svinjina
Svinjina z dušenim zeljem in popečeno polento. FOTO: Tatjana Splichal

Svinjina

Svinjina z dušenim zeljem in popečeno polento


Sestavine za 4 osebe

4 svinjski kotleti

2 dl instant polente

1 večja čebula

1 manjša zeljnata glava

1 večji svež paradižnik ali
1 dl spasiranega paradižnika

5 žlic olja

80 g masla

sol

½ žličke karija (curry massala)


Svinjske kotlete narežemo na 1 cm velike kocke, prelijemo s 3 žlicami olja, osolimo s pol žličke soli in dobro premešamo. Zeljnate liste odtrgamo od zeljnate glave in jim izrežemo trši stržen. Narežemo jih na 1 cm velike ploščice in jih popečemo na 2 žlicah olja. Osolimo s pol žličke soli, dodamo zmlet svež paradižnik ali 1 dl pretlačenih paradižnikov. Prilijemo še 1 dl vode in pokrito dušimo, da se zelje zmehča. Nato po navodilu iz vrečke skuhamo instant polento in jo še toplo nadevamo v manjšo ponev ter poravnamo z mokro kuhalnico in pustimo, da se strdi. Čebulo narežemo na listi...

Prispevek je dostopen samo na naročnike Družine.

Nazaj na vrh