Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Tadej Pogačar bo sezono zaključil kot prvi kolesar sveta

Za vas piše:
M. M. Š.
Objava: 05. 10. 2021 / 11:24
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 05.10.2021 / 11:29
Ustavi predvajanje Nalaganje
Tadej Pogačar bo sezono zaključil kot prvi kolesar sveta
Tadej Pogačar je na lestvici UCI doslej zbral 4.628 točk FOTO: Stephane Mahe/Reuters

Tadej Pogačar bo sezono zaključil kot prvi kolesar sveta

Slovenski kolesar Tadej Pogačar je na današnji posodobljeni lestvici Mednarodne kolesarske zveze (UCI) ostal na prvem mestu in bo tudi leto 2022 začel na vrhu.

Drugouvrščeni Belgijec Wout Van Aert je sezono že zaključil, na tretjem mestu pa ostaja Primož Roglič, tudi zmagovalec zadnje dirke po Emiliji.

Kot poroča STA, je Roglič po zmagi na dirki po Emiliji nekoliko izboljšal število točk in jih ima trenutno 3.449. Drugovrščeni Van Aert jih ima 4.507, kar je 121 manj od Pogačarja. Belgijec na dirki Pariz - Roubaix s sedmim mestom ni osvojil dovolj točk, da bi prehitel našega kolesarskega prvaka.

Tadeja Pogačarja do konca sezone čakajo še tri preizkušnje.

Pogačarja, dvakratnega zmagovalca Toura, do konca sezone čakajo še tri preizkušnje. Danes bo nastopil na dirki treh dolin Vareseja, jutri pa bo tako kot Roglič tekmoval na dirki Milano - Torino. V soboto sledi še zadnji vrhunec sezone, ko bosta oba Slovenca med favoriti na zadnjem spomeniku sezone, dirki po Lombardiji.

Slovenija ima med prvo deseterico še enega kolesarja: na desetem mestu je trenutno Matej Mohorič, ki je na dirki Pariz - Roubaix odstopil, potem ko je na polovici preizkušnje predrl zračnico, pozneje pa se ni več mogel vrniti v skupino najboljših.

Med najboljšimi 500 kolesarji je sedem Slovencev.

Med najboljšimi 500 kolesarji so še štirje Slovenci. Jan Polanc je izgubil 58 mest in je 226., Jan Tratnik je prav tako izgubil nekaj mest in je 317., Luka Mezgec je 444., Kristjan Hočevar pa 499.

Na lestvici držav vodi Belgija, ki ima 14.309 točk, druga je Francija (10.946), in tretja Slovenija (10.653).

Med ekipami je vodstvo pred koncem sezone prevzelo moštvo Deceuninck-Quick-Step, sledita pa Ineos Grenadiers in Jumbo-Visma.

Kupi v trgovini

Za notranjo osvoboditev
Družbena vprašanja
14,94€
Nalaganje
Nazaj na vrh