Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Tadej Pogačar dobil še etapo na Planche des Belles Filles

Za vas piše:
T. M.
Objava: 08. 07. 2022 / 18:08
Oznake: Družba, Svet, Šport
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 08.07.2022 / 18:12
Ustavi predvajanje Nalaganje
Tadej Pogačar dobil še etapo na Planche des Belles Filles
Tadej Pogačar. FOTO: Tour de France/Twitter

Tadej Pogačar dobil še etapo na Planche des Belles Filles

Slovenski kolesarski as Tadej Pogačar je zmagovalec sedme etape kolesarske dirke po Franciji in ostaja v rumeni majici vodilnega.

Za Pogačarja je bila to 42. zmaga v karieri, 12. v sezoni ter že osma na dirki po Franciji. Obenem je bila to druga zaporedna etapna zmaga, potem ko je vse najboljše ugnal že v četrtkovi najdaljši etapi 109. izdaje Toura.

Danes je Pogačar tako v zadnjem trenutku prehitel Danca Jonasa Vingegaarda, ki je silovito napadel na najbolj strmem delu tik pred ciljem. Dvanajst sekund za njima pa je končal drugi slovenski as Primož Roglič, ki je prav tako v zadnjem delu prehitel zadnjega ubežnika, Nemca Lennarda Kämno.

»To je bilo zelo zahtevno, še posebej v zadnjem delu, ko je napadel Jonas, bil je zelo močan. Toda moja ekipa je delala ves dan, zato sem si rekel, da moram pritiskati do ciljne črte. Tu je bila tudi moja zaročenka Urška in družina. Obenem smo danes ustanovili tudi fundacijo za raziskave o rakavih obolenjih, zaradi česar sem dirkal s posebnimi kolesarskimi čevlji. Tudi zato sem zelo vesel in ponosen na zmago na Planche des belles Filles,« je po koncu dejal 23-letnik s Klanca pri Komendi.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh