Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Tadej Pogačar zmagovalec dirke Strade Bianche

Za vas piše:
M.M.Š.
Objava: 05. 03. 2022 / 17:36
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 05.03.2022 / 17:42
Ustavi predvajanje Nalaganje
Tadej Pogačar zmagovalec dirke Strade Bianche
Tadej Pogačar je današnjo zmago slavil po 50-kilometrskem samostojnem pobegu. FOTO: osebni arhiv Tadeja Pogačarja

Tadej Pogačar zmagovalec dirke Strade Bianche

Tadej Pogačar, dvakratni zmagovalec kolesarske dirke po Franciji, je prvič v karieri dobil tudi kolesarsko klasiko Strade Bianche v Italiji.

Po 50-kilometrskem samostojnem pobegu je slovenski kolesar, član moštva UAE, po 184 km dirke na cilju v Sieni slavil zmago dobre pol minute pred nekdanjim svetovnim prvakom, Špancem Alejandrom Valverdejem iz ekipe Movistar in Dancem Kasperjem Asgreenom iz moštva Quickstep, poroča STA. Pogačarju se je izpolnila želja, saj že pred dirko ni skrival, da si želi zmage.

Današnja zmaga je bila že 34. v Pogačarjevi karieri.

Poleg prepričljive zmage našega Tadeja Pogačarja pa je dirko zaznamoval tudi množične padec približno na polovici dirke. Padel je tudi svetovni prvak Julian Alaphilippe iz Francije, ki je vsaj na papirju veljal za glavnega tekmeca Pogačarja na današnji dirki. Alaphilippe je kljub padcu lahko nadaljeval dirko, za razliko od nekaterih drugih tekmovalcev.

Pogačar je lani drugič v karieri dobil francoski Tour, poleg tega pa še dirko po Lombardiji in klasiko Liege-Bastogne-Liege ter olimpijsko odličje v Tokiu. Mlademu kolesarju se tudi letos napoveduje izjemna sezona: pred današnjim uspehom, prvim slovenskim na tej dirki, je Pogačar dobil tudi dirko po Združenih arabskih emiratih. Današnja zmaga je bila že 34. v Pogačarjevi karieri.

Nalaganje
Nazaj na vrh