Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Tadej Pogačar, zmagovalec toskanskih »Belih cest«

Za vas piše:
M.M.Š.
Objava: 02. 03. 2024 / 17:37
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 02.03.2024 / 18:47
Ustavi predvajanje Nalaganje
Tadej Pogačar, zmagovalec toskanskih »Belih cest«
Tadej Pogačar si je za vožnjo po »belih cestah« pobelil tudi lase. FOTO: FB/Tadej Pogačar

Tadej Pogačar, zmagovalec toskanskih »Belih cest«

Slovenski kolesar Tadej Pogačar, ki vozi za ekipo UAE Team Emirates, je zmagovalec enodnevne italijanske klasike Strade Bianche, tekme po makadamskih cestah v italijanski pokrajini Toskani.

25-letni Pogačar je tokrat napadel že 81 km pred ciljem, s čimer si je nabral veliko prednost in zanesljivo premagal vse tekmece, poroča STA. Današnja zmaga je Pogačarjeva druga na 215 kilometrih makadamskih poti v okolici Siene, obenem pa njegova prva dirka v letošnji sezoni. Tadej je v svoji bogati karieri doslej dosegel že 64 zmag. Strade Bianche je prvič osvojil leta 2022, ko je napadel nekaj več kot 50 km pred ciljem.

Tadej je v svoji bogati karieri doslej dosegel že 64 zmag. FOTO: arhiv Družine (arhivski posnetek)

Po navedbah STA je tekmece danes »napadel« na istem makadamskem delu Monte Sante Marie, najtežjem in najdaljšem odseku dirke, vendar tokrat 81 km pred ciljem, saj so prireditelji dirko letos podaljšali za okoli 30 km. Pogačar se je hitro znebil vseh tekmecev in si po nekaj kilometrih prikolesaril še minuto naskoka. Nekaj več kot 50 km pred ciljem je imel skoraj tri minute prednosti pred drugimi kolesarji, najvišja pa je bila nekaj manj kot štiri minute.

Na dirki so nastopili še trije Slovenci: Matej Mohorič je zasedel izvrstno peto mesto, po »belih cestah« pa sta vozila tudi Matevž Govekar in Domen Novak.

Ciljno črto na osrednjem trgu v Sieni je prečkal 2:43 minute po startu. Na drugo mesto se je uvrstil latvijski kolesar Toms Skujinš (Lidl-Trek), tretji pa je v cilj pripeljal Belgijec Maxim Van Gils (Lotto Dstny).

Na dirki so nastopili še trije Slovenci: Matej Mohorič (Bahrain-Victorious) je zasedel izvrstno peto mesto, po »belih cestah« pa sta vozila tudi Matevž Govekar (Bahrain-Victorious) in Domen Novak (UAE Team Emirates).

Nalaganje
Nazaj na vrh