Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Taizejsko srečanje ob novem letu tokrat virtualno

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 18. 12. 2020 / 08:43
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 18.12.2020 / 15:48
Ustavi predvajanje Nalaganje
Taizejsko srečanje ob novem letu tokrat virtualno

Taizejsko srečanje ob novem letu tokrat virtualno

Srečanje v italijanskem Torinu so taizejski bratje preložili za leto dni.

FOTO: Katoliška mladina/arhiv Družine

Mednarodno taizejsko srečanje med 27. decembrom 2020 in 1. januarjem 2021 bo tokrat izpeljano v digitalni obliki. »Celotni program tega srečanja bo predvajan prek spleta, tako da se bodo mladi z vsega sveta lahko udeleževali skupnih molitev, delavnic in svetopisemskih uvodov,« je zapisano v sporočilu, ki so ga v tem tednu objavili iz Taizeja. Eden izmed vrhuncev prireditve bo »Molitev za mir v svetu« 31. decembra zvečer, ki se mu bodo priključili mladi iz 25 držav.

Geslo 43. evropskega srečanja, tako kot besedila, ki ga je ob tej priložnosti objavil prior taizejske skupnosti, brat Alois, je »Upanje proti vsakemu upanju – sporočilo za leto 2021«. Že v letošnjem juniju so srečanje, ki je bilo predvideno v italijanskem Torinu, zaradi ukrepov med epidemijo koronavirusa preložili za leto dni. Silvestrsko srečanje bo torej tokrat kar v Taizeju; lansko leto je mlade iz vse Evrope gostil Vroclav na Poljskem. Taizejska srečanja ob prelomu leta običajno privabijo na deset tisoče mladih kristjanov iz vseh evropskih držav.

Bratski skupnosti v mestecu Taize v francoski Burgundiji pripada okoli sto mož iz približno 25 držav iz Katoliške in različnih Evangeličanskih cerkva. Od leta 1978 bratje poleg rednih srečanj v Burgundiji vsako leto prirejajo množičnejša srečanja v večjih evropskih mestih. Skupnost v Taizeju trenutno vodi nemški katoličan, 66-letni brat Alois, ki je prvi naslednik švicarskega ustanovitelja skupnosti, brata Rogerja (1915-2005).


FOTO: Twitter

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh