Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Tajska/Vatikan: papež žaluje za umorjenimi malčki

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 07. 10. 2022 / 12:10
Oznake: Cerkev, Družba, Svet
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 07.10.2022 / 13:21
Ustavi predvajanje Nalaganje
Tajska/Vatikan: papež žaluje za umorjenimi malčki
Starši žalujejo pred vrtcem v mestu Na Klang na Tajskem. FOTO: Vatican Media

Tajska/Vatikan: papež žaluje za umorjenimi malčki

Papež Frančišek je »globoko užaloščen« zaradi grozljivega napada na otroški vrtec na Tajskem in izreka iskreno sožalje »vsem, ki jih je prizadelo to nepopisno dejanje nasilja nad nedolžnimi otroki«, je zapisano v sožalnem telegramu nunciju na Tajskem, ki ga je v papeževem imenu podpisal vatikanski državni tajnik kardinal Pietro Parolin.

Po navedbah tajske policije je bilo v včerajšnjem pokolu v vrtcu v mestu Na Klang na Tajskem ubitih najmanj 37 oseb, poroča spletni portal Vatican News.

Papež prosi za Božje ozdravljenje in tolažbo za vse ranjene in žalujoče družine.

V sožalnem telegramu iz Vatikana je še zapisano, da papež prosi za »Božje ozdravljenje in tolažbo« za vse ranjene in žalujoče družine. Sveti oče moli, da bi »v tej uri neizmerne žalosti lahko črpali podporo in moč iz solidarnosti svojih sosedov in sodržavljanov«, za »ljubljeno tajsko ljudstvo« pa prosi blagoslova miru in vztrajnosti v vsem, kar je dobro.

Žalujoči starši. FOTO: Vatican Media

Storilec je nekdanji policist

Po poročanju medijev je 34- letni storilec nekdanji policist, ki je po zločinu ubil tudi sebe, ženo in otroka. Po uradnih podatkih je bilo med mrtvimi 24 otrok, kar je v novejši zgodovini eno najvišjih števil smrtnih žrtev med otroki v pokolu, ki ga je izvedel en sam storilec.

Po uradnih podatkih je bilo med mrtvimi 24 otrok.

Čeprav imajo številni Tajci orožje, so v tej državi tovrstni množični umori razmeroma redki. Leta 2020 je vojak v divjem napadu, ki ga je sprožil neuspeli nepremičninski posel, ubil najmanj 29 oseb, 57 pa ranil.

Tiskovne agencije poročajo, da je bil domnevni storilec po navedbah policije razburjen, ko je ugotovil, da njegovega otroka ni na kraju dogodka. Nato naj bi s strelnim orožjem in nožem grozil mimoidočim, osebju vrtca in otrokom ter jih ubil.

Vrtec, v katerem je bilo umorjenih 24 otrok in dve vzgojiteljici. FOTO: Vatican Media

Nalaganje
Nazaj na vrh