Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

‘Takoj svetnik’

Objava: 24. 11. 2009 / 09:36
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

‘Takoj svetnik’

Vatikanski strokovnjak je izdal knjigo v podporo razglasitve papeža Janeza Pavla II. za blaženega

V svoji zadnji knjigi z naslovom ‘Santo Subito’ (Takoj svetnik) vatikanski časnikar Andrea Tornielli na poseben način skuša pospešiti postopek beatifikacije papeža Janeza Pavla II. S pomočjo anekdot in pričevanj o dogodkih iz življenja nekdanjega papeža predstavi močan pečat, ki ga je Karol Wojtyla pustil človeštvu, tako za časa svojega življenja kot po svoji smrti.

Vsebina Torniellijevih zgodb je mestoma precej nepričakovana, kot denimo v pripovedi redovnice, ki je pogosto slišala papeža, kako ponoči v svoji sobi v letni rezidenci v Castel Gandolfu biča samega sebe. Kot je povedala v pogovoru, je papež to počel, dokler se je lahko sam premikal. Po pripovedovanju tajnikov je podobne stvari počel papež pavel VI., ‘da bi samega sebe čim bolje opominjal na križ, ki ga je moral nositi Jezus za odrešenje vsega sveta’.

V knjigi je opisan tudi trenutek, ko se je papež Janez Pavel II. na vso moč trudil, da bi se z okna svoje sobe še zadnjič pokazal vernikom na Trgu sv. Petra v Vatikanu. K oknu je pristopil dvakrat, vendar ni mogel izreči niti besede. V dneh tik pred in po njegovi smrti je v Vatikan romalo na tisoče ljudi. Dva dni po smrti so številni verniki začeli vzklikati znani stavek – Santo Subito – naj torej pokojni papež takoj postan svetnik.

Knjiga je trenutno na voljo le v italijanskem jeziku, izšla pa je ‘po hitrem postopku’, potem ko so prejšnji teden poročali o napredovanju v postopku razglasitve papeža Janeza Pavla II. za blaženega. V poročilu je bilo zapisano, da je v primeru Janeza Pavla II. potreben le še podpis papeža Benedikta XVI., s čimer bi Janez Pavel II. dobil status blaženega.

Nova Torniellijeva knjiga je zadnja na seznamu del z vatikanskimi vsebinami tega italjanskega avtorja, seznamu, ki na bralca napravi precejšen vtis. V njegovi zbirki najdemo tudi biografije papeža Pija XII. In Pavla VI.

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh