Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Teden družine 2014

Objava: 19. 03. 2014 / 09:34
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:14
Ustavi predvajanje Nalaganje
Teden družine 2014

Teden družine 2014

Letos ga obhajamo pod geslom Družina živi veselje, ob papeževih besedah pa bomo razmišljali, kako živeti v naših družinah.

V Cerkvi na Slovenskem od današnjega praznika sv. Jožefa, zavetnika očetov, krščanskih mož in soprogov, do praznika Gospodovega oznanjenja 25. marca vsako leto tradicionalno obhajamo teden družine, letos pod geslom Družina živi veselje.

Letos se bomo ob besedah svetega očeta Frančiška zamislili, kako v naših družinah živeti in kako družine ustvarjati. Medškofijski odbor za družino je namreč pripravil posebno knjižico z mislimi papeža Frančiška o družini, vrednoti življenja in njegovega spoštovanja, o vlogi žene in ženske, spoštovanju starejših in starih staršev, ubogih in šibkih v družinah. Brali jih bodo duhovniki pri svetih mašah v tem tednu, na voljo pa je tudi za pripravo katehez. V številnih župnijah ob tej priložnosti pripravijo tudi prireditve v zahvalo očetom in materam.

Slovenske župnije so prejele zgibanke z razmišljanji za posamezne dneve in vprašanji za pogovor v družini ali zakonskih skupinah. Tema premišljevanj so zakramenti, na katere se pripravljamo v družinah. Učinki delovanja omenjenih zakramentov se posebej kažejo v družinskem življenju, Bog pa po njih tudi daje in razodeva svojo pomoč.

Vir: www.katoliska-cerkev.si / Radio Ognjišče / M. M. Š.

Foto: katoliska-cerkev.si

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh