Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Teden družine 2023: Brezplačni muzeji, galerije, parki …

Za vas piše:
Kaja Zupanc
Objava: 15. 05. 2023 / 00:30
Oznake: Dogodek, Slovenija
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 12.05.2023 / 12:09
Ustavi predvajanje Nalaganje
Teden družine 2023: Brezplačni muzeji, galerije, parki …
Danes se začenja Teden družine 2023. Tatjana Splichal

Teden družine 2023: Brezplačni muzeji, galerije, parki …

Danes, 15. maja, na mednarodni dan družin, vstopamo v Teden družine - enotedenski praznik, ki je namenjen spodbujanju družinskih vrednot in krepitvi družinskih odnosov. V tem tednu potekajo različne aktivnosti in dogodki, namenjeni družinam, ki jih spodbujajo, da skupaj preživijo kakovosten čas ter se naučijo veščin in tehnik za izboljšanje medsebojnih odnosov.

Teden družine je priložnost, ko se družine po vsem svetu povežejo in se spomnijo, kako pomembno je imeti močne in zdrave družinske vezi.

Družine in demografske spremembe

Generalna skupščina OZN je 15. maj razglasila za mednarodni dan leta 1994. Vsako leto ima osrednjo temo – letošnja je »Družine in demografske spremembe«.

V današnjem hitrem tempu življenja se lahko zdi, da čas, preživet s svojimi najdražjimi, hitro mine, zato je pomembno, da si vzamemo čas za družino in se spomnimo, kako pomembna je za naše življenje in srečo.

Akcija za družine

Številne organizacije, društva in združenja v tem tednu pripravljajo različne dogodke, srečanja in delavnice, namenjene družinam. Zveza prijateljev mladine Slovenije tako denimo akcijo ZA DRUŽINE BREZPLAČNO pripravlja že 25. leto. Začne se vedno 15. maja, na mednarodni dan družin, in traja do konca Tedna družin, 22. maja. S tem tednom sovpada tudi Mednarodni dan muzejev, ki ga obeležujemo 18. maja.

Muzeji, galerije in druge kulturno-umetnostne ustanove za družine brezplačno odpirajo svoja vrata. Vabijo k ogledu stalnih zbirk, tematskih razstav ali posebnih dogodkov.

Seznam vseh programov in aktivnosti si lahko ogledate na tej povezavi.

Skupaj z otroki boste lahko spoznavali skrivnosti umetnosti, se zabavali, učili ter kakovostno preživeli zanimive urice vašega prostega časa.

Nalaganje
Nazaj na vrh