Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Teden kulinarike v galeriji Družina

Za vas piše:
K. C.
Objava: 08. 11. 2017 / 08:23
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:38
Ustavi predvajanje Nalaganje

Teden kulinarike v galeriji Družina

V galeriji Družina smo od 13. do 18. novembra pripravili teden kulinarike in predstavitve kuharskih knjig.

V galeriji Družina bomo še v duhu martinovega, od 13. do 18. novembra, pripravili teden kulinarike in predstavitve kuharskih knjig. V tednu kulinarike bodo kuharske knjige Založbe Družina na voljo po znižanih cenah, obiskovalci pa prejmejo tudi kupon za sladico v gostilni Pri kolovratu.

Ob prebiranju vrhunskih kuharskih knjig, pripravi in okušanju hrane si boste lahko ogledali razstavo vrhunskih fotografij hrane, ki so jih gostinci iz raznih krajev Slovenije pripravljali za revijo Praznična.

Kaj bomo kuhali in o čem bomo govorili?

V ponedeljek, 13. novembra, vabljeni na vinski večer s pečenim kostanjem. S Tadejem Kavčičem bomo spoznavali vina Barkola. Ob zaprtju razstave Stvarjenje bo z nami tudi slikar Rainhold Pratschner.

V torek, 14. novembra, bomo dopoldne predstavili domač jabolčni kis in različne vrste kisa z dodatki, ki ga pripravljajo v samostanskem podjetju Sitik v Stični po receptih patra Simona Ašiča. Popoldne pa bomo z Valentino Smej Novak bomo govorili o receptih prepletenih z zgodbami.

V sredo, 15. novembra, dopoldne bomo z Matejo Reš kuhali sodobno, zdravo, naravno. Popoldne pa bo dr. Janez Bogataj spregovoril o slovenski gastronomski abecedi, Carmen M. Fernandez pa bo gostom postregla slovensko jed po mehiško.



V četrtek, 16. novembra, dopoldne bomo varčni. V knjigi 99 kuharic z dušo je namreč tudi kuhinja Varčne kuharice Marije Remec. Varčno kuhanje bosta predstavila Iztok Ilich in Zavod Pod strehco. ki nam bo predstavil varčno kuhanje. Popoldne pa nas bo kuhat povabil župnik Marko Čižman, ki je pri Založbi Družina izdal knjigo s preprostimi recepti Gremo kuhat!.

V petek, 17. novembra, dopoldne se bomo umetnosti peke štrudljev lotili s prvakinjo v peki štrudljev Darinko Kavčič iz Zdravilišča Radenci. Kako pa so to počeli v času monarhije nam bo predstavila Alenka Lobnik. Večer z Manco Izmajlovo pa bo namenjen reviji Praznična.

Tudi v soboto, 18. novembra, bo v znamenju kuhanja. Te veščine se bomo učili najmlajši na Bralnih mišicah. Z njimi bo kuhala s. Nikolina.

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh