Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Teden otroka 2021

Za vas piše:
Tereza Mohar
Objava: 04. 10. 2021 / 17:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 05.10.2021 / 14:49
Ustavi predvajanje Nalaganje
Teden otroka 2021
Igra nas povezuje. FOTO: Pexels.

Teden otroka 2021

Osrednja tema letošnjega Tedna otroka se glasi »Razigran uživaj dan!«

TUDI DRUŽINA PRAZNUJE TEDEN OTROKA! V tednu otroka vam ob uporabi promocijske kode podarjamo popust na knjige iz zbirke Kaja in 5 jezikov ljubezni otrok in najstnikov. Ob nakupu vpišite promocijsko kodo otrok15 in pridobite 15 % popusta na izbrane knjige. Akcija velja do nedelje, 10. oktobra 2021.

Organizatorji namreč želijo kot protiutež posledicam epidemije koronavirusa poudariti pomen igrivosti, sproščenosti in druženja, zato se bomo v letošnjem tednu posebej posvetili igri in igranju.  

Teden otroka bo potekal od 4. do 10. oktobra 2021. 

V tem tednu bodo potekale različne aktivnosti in vseslovenska akcija »Razigrani koraki«. K sodelovanju pri tej akciji so povabljene vse družine, vrtci in šole, da se en dan v Tednu otroka (lahko tudi vsak dan) odpravijo na lažji pohod ali sprehod. Pri tem naj udeleženci beležijo število korakov in naj jih sporočijo na Facebook stran Zveze prijateljev mladine Slovenija. Udeleženci pa lahko sodelujejo tudi na natečaju »Mala pozorna nogavička«. 

Posvet ob začetku Tedna otroka. FOTO: Facebook ZPM Slovenija. 

Ob letošnjem tednu otroka so strokovnjaki na posvetu »Razigran uživaj dan!« izpostavili pomen iger, igranja in kakovostnega preživljanja prostega časa. To je namreč ključno za uravnotežen razvoj otroka. Sodelujoči so na posvetu opozorili še na to, da so otroci v zadnjem letu in pol zaradi epidemioloških ukrepov živeli manj aktivno življenje.

Ključna sporočila tega tedna so, da igra pomaga otrokom razvijati domišljijo, krepi telo, spleta prijateljstva in nas povezuje!

»Igra je bila med otroki vedno prisotna, igrajo pa se predvsem zato, ker je igra nekaj, kar vodijo otroci sami in ne odrasli,« je pojasnila razvojna psihologinja in profesorica na ljubljanski Filozofski fakulteti Ljubica Marjanovič Umek.

»V času epidemije so pri otrocih zaznali tudi porast občutkov depresije, tesnobe in samomorilnih misli,« je dejala strokovna vodja nacionalne mreže TOM telefona Tjaša Bertoncelj. Kot je še pojasnila, so v tem času opazili, da pogovor za otroke deluje razbremenjujoče. Pri tem je ključen tudi vzor staršev, ki si vzamejo čas, da so skupaj z otroki in znajo ob tem postaviti vprašanja, ki otroke razbremenijo.


Kupi v trgovini

Vrnitev Mladega princa
Proza
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh