Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Tednik Družina že med bralci

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 14. 11. 2013 / 11:24
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:13
Ustavi predvajanje Nalaganje
Tednik Družina že med bralci

Tednik Družina že med bralci

Zaporniški duhovnik Robert Friškovec v pogovoru pojasnjuje, da je »zapor vsaka ujetost«.

Foto: Tatjana Splichal

46. številka tednika Družina na naslovnici ponuja poročilo iz Kopra, ki je minuli teden po dolgih desetletjih begunstva za štiri dni gostil relikvije blaženega Monalda Koprskega. Branko Cestnik v uvodniku piše o »popravnem izpitu« Slovencev, ki bi namesto sveč na grob pokojnim svojcem lahko namenili kakšno molitev več.

Druga stran je namenjena našemu svetniškemu kandidatu Janezu Frančišku Gnidovcu, o katerem je spregovoril tudi vicepostulator v procesu njegove beatifikacije, škocjanski župnik Janez Cerar. Tokratna osebnost tedna je »zlati kantor« Andrej Maroša, komentar Ivana Štuheca pa govori o vladni garnituri, ki se je odločila, da med drugim nabije davke Cerkvi in malemu človeku.

Strani Cerkve po svetu najprej pozivajo k pomoči Filipincem, žrtvam katastrofalnega tajfuna, v branje pa ponujajo poročila o številnih dogodkih v zadnjih tednih, od papeževih misli do zapisa prefekta Kongregacije za nauk vere, nadškofa Gerharda Ludwiga Müllerja, o tem, kdo in kdaj sme k obhajilu. V pogovoru predstavljamo sestro Marijo Pio Marc, ki je v šestnajstih letih izmolila 680 otrok. Na straneh kristjanov v javnosti zaporniški duhovnik Robert Friškovec pojasnjuje, da je »zapor vsaka ujetost«, naš kolumnist Stane Granda pa razmišlja o novih krščanskih demokratih v slovenskem političnem prostoru.

Mladovalovci so se pogovarjali s svetovnim prvakom v kolesarstvu Matejem Mohoričem, ki zagotavlja, da mu »več kot zmagi pomeni pot«, izvedeli pa boste tudi, da Stična mladih še kar traja. Strani vere in kulture so namenjene ljudskem duhovnem gledališču Stara Loka, med knjižnimi novostmi pa predstavljamo knjigo Jeana-Marca Potdevina o mistični izkušnji poslovneža na romanju v Kompostelo.

Stran za življenje je posvečena dnevu spomina na žrtve prometnih nesreč, v prispevku pa bomo našli koristen nasvet, naj bodo ceste »povezovalke življenja«. Sredinska reportaža predstavlja Zorana Zornika, župnika, ki oskrbuje kar sedem župnij na območju Cerknega. Cerkev doma se veseli novih orgel v Gozdu nad Kamnikom, udeleženci konference o samomoru in genocidu pa so si med drugim ogledali Barbarin rov v rudniku Huda jama pri Laškem.

Med recepti boste tokrat našli nasvet, kako pripraviti šipkovo marmelado s kutinami, dobrodošel pa je tudi nasvet za krašenje svetišč, ki pravi, naj svojci cvetje za pokojnika postavimo pred oltar domače cerkve. Radovednež bralcem predstavlja dejavnosti ameriške vesoljske agencije NASA.

Alojz Rebula v kolumni razmišlja o tem, zakaj se Bog skriva, PiP so prebirali člani ŽPS na Kokrici, za konec pa, kot običajno, malce smeha ob prebiranju šal izpod peresa Janeza Grila!

Žeilmo vam prijetno branje!

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh