Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Temeljni dokument za jesensko sinodo pripravljen junija

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 19. 05. 2014 / 10:15
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:14
Ustavi predvajanje Nalaganje
Temeljni dokument za jesensko sinodo pripravljen junija

Temeljni dokument za jesensko sinodo pripravljen junija

Papež in sinodalni škofijski svet pričela s prvimi razpravami za dokument jesenske sinode o družini.

Okvirne priprave za vesoljno škofovsko sinodo o pastorali družin v letošnji jeseni so tik pred zaključkom. Kot so ob koncu tedna sporočili iz Vatikana, se je škofovski svet v začetku minulega tedna že posvetoval glede prvega osnutka za delovni dokument sinode v letošnjem oktobru. T. i. »Instrumentum Laboris« predstavlja nekakšno vsebinsko rdečo nit jesenskega zasedanja.




Papež je po vatikanskih navedbah osebno vodil torkovo zasedanje. V razpravi so oblikovali predloge, ki naj bi jih vključili v osnutek dokumenta. Poleg tega je bila predstavljena tudi »nova sinodalna metodologija« za potek škofovskega zasedanja.

Po navedbah vatikanskega tiskovnega predstavnika p. Federica Lombardija naj bi delovni dokument še pred začetkom julijskega poletnega predaha poslali škofom udeležencem. Delovni dokument vsebuje tudi izide vatikanskega vprašalnika o zakonski zvezi, družini in spolnosti, kot so pred časom sporočili z glavnega tajništva sinode.

Izredno škofovsko sinodo na temo »Pastoralni izzivi družine v okvirih evangelizacije« v Vatikanu prirejajo med 5. in 19. oktobrom letos. Razpravljali naj bi predvsem o vprašanju, kako se lahko katoliška Cerkev ustrezno odzove na današnjo stvarnost zakonske zveze, družine in spolnosti.

Zasedanja sinodalnega sveta so se po vatikanskih navedbah udeležili glavni tajnik vesoljne škofovske sinode kardinal Lorenzo Baldisseri, poročevalec na srečanju, kardinal iz Budimpešte Peter Erdö, in izredni tajnik sinode, škof Bruno Forte, ter kardinali Christoph Schönborn z Dunaja, Andre Vingt-Trois iz Pariza in Raymundo Damasceno Assis, predsednik Brazilske škofovske konference. Slednja dva skupaj s kardinalom Luisjem Antoniem Taglejem iz Manile sestavljajo predsedstvo sinode.

Vir: Kathpress
Foto: arhiv Družine (T. S.)

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh