Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Teološka fakulteta ponudila gostoljubje teološki fakulteti iz Lvova

Za vas piše:
Spletno uredništvo
Objava: 07. 03. 2022 / 11:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 07.03.2022 / 11:04
Ustavi predvajanje Nalaganje
Teološka fakulteta ponudila gostoljubje teološki fakulteti iz Lvova
»Zelo smo vam hvaležni za vaše molitve in post za mir v Ukrajini.« FOTO: www.ukrinform.net

Teološka fakulteta ponudila gostoljubje teološki fakulteti iz Lvova

Teološka fakulteta v Ljubljani je minuli četrtek ponudila gostoljubje teološki fakulteti iz Lvova v Ukrajini, kjer deluje tudi prof. dr. Ihor Boyka, ki je lani vodil ekipo za mednarodno evalvacijo s strani agencije AVEPRO.

Rektor semenišča, izr. prof. dr. Roman Globokar, in dekan TEOF UL, prof. dr. Janez Vodičar, sta ukrajinskim kolegom ponudila na razpolago prostore Teološke fakultete v Ljubljani, če bi jih potrebovali. Kot poročajo na spletni strani ljubljanske teološke fakultete, so iz Ukrajine dobili tale odgovor:

Dragi prof. Janez Vodičar,

Vam osebno in vsem profesorjem Teološke fakultete v Ljubljani sem neizmerno hvaležen za vašo solidarnost z našim ukrajinskim narodom v času vojne v Ukrajini. Zelo smo vam hvaležni za vaše molitve in post za mir v Ukrajini.

Mi se upiramo. Naši vojaki so zelo motivirani in delajo vse, da bi nas zaščitili. Več kot milijon ukrajinskih moških je izjavilo, da so se pripravljeni boriti proti Putinu. Smo na svoji zemlji in ta zemlja pripada ukrajinskemu ljudstvu. Gorje tistim, ki jo želijo zavzeti z vojaško invazijo. Hvala Evropi in vsemu svetu, ki v teh dneh izraža solidarnost z Ukrajino. Svet prosimo, naj dobro prisluhne našim potrebam, ki jih sporoča naš predsednik Volodimir Zelenski. Naš predsednik je izjemen voditelj in je že pokazal svoj pogum vsemu svetu.

 Še veliko bomo trpeli, vendar je to cena za našo svobodo. Za svobodo, ki nam je nihče nikoli ne more vzeti!

Prosim vas, da ste z nami! Prosim vas, da ste v tem obdobju naše zgodovine z Ukrajino! Še veliko bomo trpeli, vendar je to cena za našo svobodo. Za svobodo, ki nam je nihče nikoli ne more vzeti!

V Ukrajini prestajamo zelo težke čase. Bombni napadi, Putinove grožnje, številni ljudje, ki zapuščajo svoje domove v različnih mestih in si skušajo rešiti življenje v tujini, ranjeni, ubiti, mrtvi ..., toda v vsem tem imamo tudi upanje v Gospoda. Ne vemo, kako dolgo bo ta vojna trajala. Upamo, da se bo čim prej končala.

Močno upam, da se bo nekega dne vse končalo in bo življenje zmagalo nad smrtjo, svetloba pa bo premagala temo. »Če je Gospod z nami, kdo bo proti nam?«

Večina bogoslovcev v našem semenišču se je takoj po začetku vojne vrnila domov in opravlja različna prostovoljna dela. Pomagajo v župnijah, ki sprejemajo begunce. V semenišču je ostalo približno 45-50 bogoslovcev, ki tudi opravljajo različne oblike prostovoljnega dela in služenja. V našem semenišču poteka neprekinjena molitev 24 ur na dan.

Zelo sem vam hvaležen za vašo pripravljenost ponuditi prostore vašega semenišča v Ljubljani. Vaš predlog bom imel v mislih. Ne razmišljam o tem, da bi zapustili Ukrajino. Želimo ostati s svojimi ljudmi. Potrebujejo nas v Cerkvi. Močno upam, da se bo nekega dne vse končalo in bo življenje zmagalo nad smrtjo, svetloba pa bo premagala temo. »Če je Gospod z nami, kdo bo proti nam?«

Topel objem vsem vam.

Ste v mojem srcu.

P. Ihor Boyko

Nalaganje
Nazaj na vrh