Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Teološki simpozij 2010

Objava: 04. 05. 2010 / 09:50
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Teološki simpozij 2010

Jutri zadnja priložnost za udeležbo na predavanjih

Jutri, v sredo, 5. maja, lahko v Marijanišču v Veržeju med 9. in 13. uro prisluhnete še zadnjemu sklopu predavanj v okviru Teološkega simpozija, ki ga je v letu priprave na Slovenski evharistični kongres priredila Teološka fakulteta za duhovnike in laiške pastoralne delavce.

Na Teološkem simpoziju o življenju iz evharistije oziroma o 'evharistiji' po evharistiji bodo tri predavanja:

· dr. Primož Krečič bo spregovoril o Evharistiji kot daru, ki spreminja:

Predavanje bo osredotočeno na izvirnost Jezusove zapuščine, na evharistijo kot spomin na ljubezen, zahvaljevanje in daritev, na epiklezo in spremenjenje, lepoto in čaščenje, evharistijo kot hrano za skupnost in poslanstvo ter na evharistijo kot moč za soočanje s stiskami.

· p. dr. Miran Špelič bo predaval o Življenju z evharistijo v luči cerkvenih očetov:

Duhovni in praktični vidik evharistije bo na konkretnih primerih avtorjev in njihovih besedil prikazal, kaj je o evharistiji dorekla patristična doba, ki v središču ni imela razprav o evharistiji, ampak problematiko Svete trojice in osebe Kristusa, vendar je ves čas obhajala evharistično skrivnost. Poudarek bo na tistih vsebinah, ki so še danes aktualne tako v pastoralni praksi kot tudi v teološki ref1eksiji.

· dr. Ivan Štuhec bo podal iztočnice o Življenjskih obdobjih kot priložnostih za Cerkev:

Demografska problematika in podaljševanje življenjske dobe sta pojava, ki vse bolj kličeta po strukturnih reformah v družbi in v Cerkvi. Medgeneracijski dialog je tako nujen kakor dialog med delodajalci in delojemalci. Možnosti in priložnosti za evangelizacijo so velike, samo vprašanje je, koliko jih vidimo in uporabimo kot vstopna mesta. Obstoj družbe je tako odvisen od medsebojne solidarnosti, ki temelji na odrekanju in darovanju za druge, kar je ena bistvenih razsežnosti evharistije.

Predavanjem je bilo doslej moč prisluhniti v cistercijanskem samostanu v Stični (6. aprila), v dvorani Slomškovega zavoda v Mariboru (7. aprila) in na Mirenskem gradu (8. aprila).

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Prenovljena v Gospodu
Duhovnost
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh