Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Teološki simpozij in mednarodno srečanje duhovnikov ob sklepu leta duhovnikov

Objava: 26. 02. 2010 / 13:20
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:07
Ustavi predvajanje Nalaganje

Teološki simpozij in mednarodno srečanje duhovnikov ob sklepu leta duhovnikov

Simpozij marca, srečanje junija

S Tiskovnega urada SŠK sporočajo, da Kongregacija za kler v letošnjem letu duhovnikov pripravlja teološki simpozij za škofe in duhovnike, ki bo potekal na Papeški lateranski univerzi v Rimu prihodnji teden, v četrtek, 11. in petek, 12. marca. Simpozija se bosta iz Slovenije udeležila nadškof Anton Stres in nadškof Marjan Turnšek. Ob sklepu leta duhovnikov pa kongregacija pripravlja mednarodno srečanje duhovnikov s papežem Benediktom XVI., ki bo potekalo od srede, 9., do petka, 11. junija letos v Rimu. Tema obeh dogodkov bo 'Kristusova zvestoba, duhovnikova zvestoba'.

Teološki simpozij

Teološki simpozij bo namenjen škofom in vsem odgovornim za vzgojo klera, zlasti pa duhovnikom, ki so v prvi vrsti sami odgovorni za svoje permanentno izobraževanje.

Program simpozija bo razdeljen na tri dele. V prvem delu bodo udeleženci obravnavali vprašanje kristologije in duhovniške identitete, v drugem delu bo v ospredju vprašanje duhovniške kontinuitete ter misijonski, pastoralni in pravni vidiki duhovniške službe, tretji del pa bo osredotočen na vprašanje bogoslužja ter zgodovinsko-doktrinalne in psiho-duhovne vidike celibata. Udeležence simpozija bo v petek, 12. marca, dopoldne na avdienco sprejel tudi papež Benedikt XVI.

Mednarodno srečanje duhovnikov

Program mednarodnega srečanja bo prva dva dneva enak, obsegal pa bo molitev, predavanja, izpostavitev Najsvetejšega, možnost za spoved in sveto mašo, popoldne pa bo možnost za ogled mesta Rim. Vsak dan srečanja bo imel svojo vodilno temo:
- 1. dan: Spreobrnjenje in poslanstvo
- 2. dan: Dvorana zadnje večerje: klicanje Svetega Duha z Marijo v bratskem občestvu
- 3. dan: S Petrom v cerkvenem občestvu

V četrtek, 10. junija, se bodo udeleženci zvečer zbrali na trgu sv. Petra, kjer bo bdenje s pričevanji, prepletenimi z glasbo. Zbranim se bo pridružil in jih pozdravil tudi papež Benedikt XVI.

Srečanje bo doseglo vrhunec v petek, 11. junija, ko bo papež na trgu sv. Petra daroval sveto mašo ob sklepu leta duhovnikov.

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh