Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Teroristični napad na Novi Zelandiji: ranjenih šest oseb

Za vas piše:
M. M. Š. / STA
Objava: 03. 09. 2021 / 08:49
Oznake: Družba, Svet
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 03.09.2021 / 10:24
Ustavi predvajanje Nalaganje
Teroristični napad na Novi Zelandiji: ranjenih šest oseb
Predsednica novozelandske vlade Jacinda Ardern FOTO: zajem zaslona

Teroristični napad na Novi Zelandiji: ranjenih šest oseb

V predmestju novozelandskega mesta Auckland se je danes zgodil teroristični napad, v katerem je državljan Šrilanke v tamkajšnjem supermarketu ranil šest oseb.

Policija je napadalca ustrelila, da je bil dogodek teroristični napad, pa je potrdila novozelandska premierka Jacinda Ardern. Označila ga je kot »odvratno, sovražno in zgrešeno dejanje« in dodala, da je napadalec državljan Šrilanke, ki je na Novo Zelandijo prišel leta 2011 in je bil pod policijskim nadzorom. Po njenih besedah je napadalca navdihnila skrajna skupina Islamska država.

Napadalec, državljan Šrilanke, je na Novo Zelandijo prišel leta 2011 in je bil pod policijskim nadzorom.

Premierka Ardernova je še dejala, da je omejena glede informacij, ki jih lahko javnosti predstavi o moškem, ki je bil pod policijskim nadzorom od leta 2016. Po besedah policijskega komisarja Andrewja Costerja so oblasti prepričane, da je moški deloval sam in da za družbo ni več nevarnosti.

Kot je sporočila policija, se je napad zgodil, ko je moški v času popoldanskih nakupov vstopil v supermarket Countdown v aucklandskem predmestju New Lynn, vzel nož in začel zabadati ljudi. Dodali so, da je policija napadalca ustrelila in je umrl na kraju dogodka. Od šestih ranjenih, ki so jih odpeljali v bolnišnice, so tri osebe v kritičnem stanju.

Mesto Auckland je trenutno zaprto zaradi koronavirusne bolezni in si prizadeva zajeziti izbruh zelo prenosljive različice novega koronovirusa delta.

Napad, podoben današnjemu, se je v supermarketu zgodil že maja letos v kraju Dunedin, ko je napadalec z nožem ranil štiri ljudi.

Najhujši teroristični napad v Novi Zelandiji se je zgodil v Christchurchu marca 2019, ko je zagovornik prevlade belcev v strelskem pohodu v dveh mošejah s streli ubil 51 vernikov in jih hudo ranil še 40.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh