Zapri
Iskanje

Testiranje s hitrimi antigenskimi testi odslej plačljivo

Za vas piše:
M. M. Š.
Objava: 23. 08. 2021 / 06:35
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 23.08.2021 / 06:40
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Testiranje s hitrimi antigenskimi testi odslej plačljivo

Testiranje s hitrimi antigenskimi testi odslej plačljivo
Za brezplačno testiranje je treba imeti s seboj potrdilo delodajalca o zaposlitvi v panogi, kjer stroške testiranja plača država FOTO: Pixabay
Testiranje s hitrimi antigenskimi testi na koronavirusno bolezen je z določenimi izjemami od današnjega dne naprej plačljivo.

Hitri testi pa še naprej ostajajo brezplačni za vse dejavnosti, kjer je testiranje obveznospominjajo pri STA. V ljubljanskem zdravstvenem domu bo cena testiranja 12 evrov, v Mariboru deset. V Ljubljani bo možno plačati izključno z bančno kartico, na mestu testiranja.

Vlada je v petek spremenila uredbo o izvajanju presejalnih programov za zgodnje odkrivanje okužb z novim koronavirusom, s čimer na novo določa dejavnosti, za katere bo tudi v prihodnje stroške hitrega antigenskega testiranja kril državni proračun.

Vlada je na novo določila dejavnosti, za katere bo tudi v prihodnje stroške hitrega antigenskega testiranja kril državni proračun.

Med njimi so zaposleni v zdravstvu, socialnovarstvenih zavodih, v vzgoji in izobraževanju ter osebe, ki izvajajo storitve ali prodajo blaga, organizirajo prireditve ter izvajajo vzgojo in izobraževanje na področju verske svobode.

Tako bo država stroške testiranja krila med drugim gostincem, prodajalcem, frizerjem, kozmetičarjem, zaposlenim v igralnicah in kongresnih dejavnostih, turističnih nastanitvah ter taksistom. Vsi ti se bodo morali testirati enkrat tedensko. Za testiranje je treba imeti s seboj potrdilo delodajalca o zaposlitvi v panogi, kjer stroške testiranja plača država.

V Ljubljani bodo testiranje še naprej izvajali v mobilni enoti simulacijskega centra pred Mestno hišo, in sicer vsak delovnik od 8. do 14. ure.

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh