Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Težave v postopku za razglasitev Janeza Pavla II. za blaženega

Objava: 05. 03. 2010 / 09:26
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Težave v postopku za razglasitev Janeza Pavla II. za blaženega

Francoska redovnica, ki naj bi ozdravela na priprošnjo nekdanjega papeža, je, kot poročajo poljski mediji, ponovno zbolela

Kot poročajo poljski mediji, so se pojavile težave v postopku za razglasitev nekdanjega papeža Janeza Pavla II. (1978-2005) za blaženega. Neka francoska redovnica, ki naj bi ozdravela na njegovo priprošnjo, je ponovno zbolela za Parkinsonovo boleznijo, so zapisali v včerajšnji izdaji poljskega dnevnika 'Rzeczpospolita'. S tem naj bi bil ogrožen dokaz o čudežu, ki je potreben za razglasitev.

Urad postulatorja postopka v Rimu se je na ugibanja odzval z začudenjem. Kot je pojasnila sodelavka urada, naj bi na uradu ne prejeli nobenega obvestila o bolezni omenjene redovnice. Če bi dejansko prišlo do spremembe zdravstvenega stanja, s čimer bi bil pod vprašaj postavljen zahtevani čudež, bi postulatorja Slawomirja Odra, neke vrste vodilnega odvetnika v postopku, o tovrstnem dogajanju zagotovo obvestili pristojni cerkveni organi iz Francije.

Zdravniška komisija je ugotovila, da ozdravljenja redovnice ni moč medicinsko pojasniti. Trenutno je postopek v rokah teologov, ki morajo prav tako podati svojo oceno, so pojasnili na uradu postulatorja. Temu sledi obravnava kardinalskega zbora vatikanske Kongregacije za zadeve svetnikov. Ali bo ozdravljenje francoske redovnice priznano kot čudež, pa je odvisno od papeža Benedikta XVI.

Postopek za razglasitev poljskega papeža, ki je umrl aprila 2005, se je začel junija istega leta. Po priznanju junaških kreposti, ki jih je sveti oče potrdil v lanskem decembru, je zdaj potreben le še čudež, ki naj bi se zgodil na priprošnjo Božjega služabnika Janeza Pavla II.

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh