Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Tischlerjeva nagrada Nužeju Tolmaierju

Za vas piše:
T. M.
Objava: 30. 01. 2022 / 08:32
Oznake: Družba, Slovenija, Svet
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2022 / 08:38
Ustavi predvajanje Nalaganje
Tischlerjeva nagrada Nužeju Tolmaierju
Nužej Tolmaier ob prejemu nagrade. FOTO: Vincenc Gotthardt

Tischlerjeva nagrada Nužeju Tolmaierju

V Tischlerjevi dvorani Mohorjeve v Celovcu so v soboto, 29. januarja, podelili že 43. Tischlerjevo nagrado, ki jo je prejel Nužej Tolmaier, predsednik Narodopisnega društva Urban Jarnik in dolgoletni tajnik Krščanske kulturne zveze.

Nužej Tolmaier je nagrado, ki jo kot najvišje priznanje podeljujeta Narodni svet koroških Slovencev in Krščanska kulturna zveza, prejel za življenjsko delo na kulturnem in narodopisnem področju ter za osebno prizadevanje za vsestranski kulturni razvoj med koroškimi Slovenci.

Slovesne podelitve se je udeležila tudi ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu dr. Helena Jaklitsch. FOTO: Vincenc Gotthardt

Ministrica Jaklitsch se je nagrajencu zahvalila za predanost in aktivnost ter osebno prizadevanje pri organizaciji kulturne, znanstvene in raziskovalne dejavnosti med Slovenci na Koroškem.

Nužej je bil prisoten pri rojstvu te nagrade pred 43-imi leti, danes jo pa več kot zasluženo – sprejema. (Zdravko Inzko) 

Zbrane sta na prireditvi pozdravila predsednik KKZ Janko Krištof in predsednik NSKS Zdravko Inzko, ki je povedal tudi nekaj o dr. Jošku Tischlerju, nagradi in govorniškemu natečaju, ki ga razpisujejo vsako leto. 

Nužej Tolmaier. FOTO: Vincenc Gotthardt

Podelitev je potekala v Tischlerjevi dvorani Mohorjeve v Celovcu. FOTO: Vincenc Gotthardt

Slavnostni dogodek, ki sta se ga med drugim udeležila tudi škof Jože Marketz in poslanka Olga Voglauer, je bil priložnost za podelitev nagrad tega natečaja, spregovoril pa je tudi letošnji zmagovalec Luka Dovžan Kukić. 


Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh