Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»To je za vse otroke!«

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 23. 08. 2018 / 10:43
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 23.08.2018 / 12:21
Ustavi predvajanje Nalaganje

»To je za vse otroke!«

V ZDA je neznani storilec v zakristiji napadel nedolžnega duhovnika.

Minuli ponedeljek je bil v ameriški zvezni državi Indiana v zakristiji napaden duhovnik Bizantinske katoliške cerkve. Oče Basil Hutsko je v napadu v cerkvi sv. Mihaela v mestu Merrilville doživel pretres možganov. Prepeljali so ga v bolnišnico, kjer so zdravniki natančno preverili resnost njegovih poškodb.

Neznani storilec je Hutska napadel izza hrbta, ga davil in z njegovo glavo udarjal po tleh. Oče Basil je izgubil zavest, tik pred tem pa je slišal, kako mu je napadalec dejal: »To je za vse otroke!«, pri čemer je imel v mislih nedavni škandal glede spolnih zlorab mladoletnih v ameriški Cerkvi.

Kot zagotavljajo pristojni v škofiji, oče Hutsko ni obtožen morebitnih zlorab.

Sodelavci napadenega duhovnika so po nasilnem dogodku pojasnili, da je bil oče Hutsko v času napada sam v cerkvi, potem ko je daroval jutranjo mašo. Po njihovih besedah je moral biti napadalec »precej močan, kajti oče Hutsko je zdrav in močan človek«. Nosil je rokavice in tako za seboj ni pustil prstnih odtisov.

Ranjenega duhovnika so odkrili župljani, ki so se sprehodili mimo odklenjenega svetišča. Oče Hutsko se je čez nekaj časa sam prebudil iz nezavesti, vendar je bil zelo omotičen.

Napadalcu je uspelo pobegniti. Policisti so si temeljito ogledali kraj napada, vendar doslej še niso imeli sreče z identifikacijo storilca. Priče so kasneje povedale le, da so na parkirišču pred cerkvijo videle avtomobil, ki je kmalu odpeljal.

Oče Hutsko se zdaj sam v župnišču počuti precej nelagodno, zato trenutno spi drugje. Duhovnik je »nedolžna in naključna žrtev za zločine drugih ljudi, nedolžna tarča«, so povedali v župniji, kjer menijo, da bodo morali biti duhovniki odslej posebej pozorni – ne prestrašeni, temveč pozorni.

Vir: Crux
Foto: Crux

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh