Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Tokijski nadškof ob smrti Šinza Abeja: »Nasilje je žalitev proti Bogu«

Za vas piše:
Marko Mesojedec
Objava: 13. 07. 2022 / 05:00
Oznake: Družba, Svet
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 12.07.2022 / 20:07
Ustavi predvajanje Nalaganje
Tokijski nadškof ob smrti Šinza Abeja: »Nasilje je žalitev proti Bogu«
Nekdanji premier Šinzo Abe je umrl minuli petek. FOTO: Vatican Media

Tokijski nadškof ob smrti Šinza Abeja: »Nasilje je žalitev proti Bogu«

Tokijski nadškof in predsednik japonske škofovske konference Isao Kikuči žaluje za pokojnim japonskim premierjem Šinzem Abejem in pravi, da razlike v pogledih nikoli ne morejo opravičiti nasilja nad življenjem, ki je žalitev proti Bogu.

V odzivu po atentatu na nekdanjega japonskega premierja Šinza Abeja predsednik japonske katoliške škofovske konference Isao Kikuči moli za večni počitek nekdanjega premierja in spominja, da je nasilje nad življenjem izziv proti Bogu.

Izziv Bogu, Stvarniku življenja

»Novica, da je bil nekdanji premier Šinzo Abe ustreljen in ubit, je bila žalostna,« je dejal nadškof Kikuči in dodal, da moli za njegov večni počitek, poroča Vatican News. Ob tem je spomnil na papeževo srečanje z japonsko vlado in diplomatskim zborom v Tokiu novembra 2019, na katerem je papež ponovil »nedotakljivo dostojanstvo vsakega življenja in pomen izkazovanja solidarnosti in podpore našim bratom in sestram v vseh stiskah«.

Nekdanji premier Abe, je poudaril nadškof Kikuči, »si je na vse načine prizadeval spodbuditi papežev obisk na Japonskem«.

Različna mnenja ne morejo opravičiti sile in nasilja

Japonski nadškof je priznal, da je »naravno«, da med ljudmi, ki se trudijo za izboljšanje svojega življenje, prihaja do razlik v mnenjih, razmišljanju in načinu življenja. »Nihče ne more zatreti teh razlik s silo, še manj pa z nasiljem,« je poudaril.

Družba, v kateri bo vladalo Božje usmiljenje

Voditelj japonskih škofov meni, da bodo motivi za napad na nekdanjega premierja sčasoma razjasnjeni. »V vsakem primeru moramo moliti in delovati v upanju na družbo, v kateri bo vladalo Božje usmiljenje, kjer bosta uresničena medsebojno sočutje in podpora, namesto družbe, v kateri bo vladalo nasilje.« Zaključil je z iskreno željo, da bi Gospod dal tolažbo in mir njegovi družini.


Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh