Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Torta za papeža

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 15. 12. 2013 / 18:36
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:13
Ustavi predvajanje Nalaganje

Torta za papeža

Frančišek je obiskal prostovoljni otroški dispanzer v Vatikanu, ki ga je leta 1922 ustanovil papež Pij XI.

Papež Frančišek je minulo soboto obiskal otroški dispanzer svete Marte v Vatikanu. Po obisku se je v dvorani Pavla VI. srečal še z družinami obolelih otrok in prostovoljci, ki delajo v dispanzerju. Mamica iz Paragvaja je papeža v kratkem nagovoru prisrčno pozdravila. V medicinski ustanovi, ki jo je leta 1922 ustanovil papež Pij XI., 22 zdravnikov prostovoljno in brezplačno oskrbuje bolne otroke. Pri tem jim pomaga še 25 prostovoljcev. Po navedbah Radia Vatikan v dispanzerju sv. Marte trenutno obravnavajo 270 družin.

Dispanzer svete Marte je dobrodelna ustanova, ki jo vodijo sestre usmiljenke. Pomoč nudi družinam v stiski, ne glede na njihovo versko ali narodnostno pripadnost. Dispanzer nudi zdravstveno pomoč, psihološko oporo, pa tudi nujne osnovne potrebščine kot so mleko, plenice, otroške vozičke, hrano, oblačila in igrače. Otrokom in njihovim mamicam omogoča periodične specialistične preglede. V preteklem letu so v ambulanti, ki ima prostore za baziliko sv. Petra, zabeležili 3.500 obiskov otrok z vseh celin. Benedikt XVI. je ustanovo nazadnje obiskal decembra 2005.

Pred podelitvijo blagoslova se je papež vsem navzočim zahvalil za torto, ki so mu jo izročili v dar ob rojstnem dnevu - Frančišek bo jutri, 17. decembra, dopolnil 77 let. »Kasneje pa vam bom še povedal, ali je bila okusna«, se je na koncu pošalil sveti oče.


Vir: Kathpress / Radio Vatikan
Foto: news.va

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh