Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Transparenten odziv

Za vas piše:
Mojca Purger
Objava: 12. 10. 2022 / 06:26
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 12.10.2022 / 12:59
Transparenten odziv
Slivnica pri Mariboru. FOTO: Primož Jerman

Transparenten odziv

Mariborska nadškofija in župljani župnije Slivnica pri Mariboru so se odzvali na obtožbe o domnevnih spolnih zlorabah slivniškega župnika.

Nadškofija Maribor je na svoji spletni strani objavila pojasnilo, kako so ravnali v tem primeru, za Družino pa so povedali tudi, da razen te niso prejeli nobene druge prijave spolne zlorabe od Jožeta Šömna. S posebno izjavo so se odzvali v župnijskem pastoralnem svetu župnije Slivnica pri Mariboru in poudarili, da je treba njihovega župnika po doslej znanih dejstvih in ugotovitvah obravnavati kot nedolžnega.

Obtožbe pedofilije slovenskega duhovnika v Kongu so v slovenske medije prišle prek prispevka francoske televizije France24, ki je obiskala vas, v kateri je misijonar deloval, in posnela izjave vaščanov. Šömen je te obrožbe zanikal, v nadškofiji Maribor pa je stekel transparenten postopek v skladu z navodili Cerkve.

Kot so zapisali v izjavi, so v mariborski nadškofiji takoj, ko so izvedeli za obtožbe, duhovniku izrekli t. i. previdnostne ukrepe: »ni mu bilo dovoljeno delo z mladoletnimi in zadrževanje z njimi na samem ter reden stik s škofijskim ordinariatom i...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh