Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Tretja etapa dirke po Sloveniji vodilnemu Tadeju Pogačarju

Za vas piše:
M.M.Š.
Objava: 17. 06. 2022 / 15:56
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 17.06.2022 / 16:12
Ustavi predvajanje Nalaganje
Tretja etapa dirke po Sloveniji vodilnemu Tadeju Pogačarju
Pogačar je enako kot lani na tem delu dirke sprožil uspešen napad za etapno zmago in skupno vodstvo na dirki. FOTO: FB/Tour of Slovenia

Tretja etapa dirke po Sloveniji vodilnemu Tadeju Pogačarju

Zmagovalec tretje etape dirke po Sloveniji je prvi kolesar sveta Tadej Pogačar, ki je bil danes najboljši na vzponu na Svetino pri Celju.

Enako kot lani je na tem delu dirke sprožil uspešen napad za etapno zmago in skupno vodstvo na dirki, poroča STA. Ciljno črto na Celjskem gradu je prečkal enajst sekund pred moštvenim kolegom v UAE Team Emirates Poljakom Rafalom Majko in s tem od njega prevzel tudi zeleno majico. Tretje mesto je s 14 sekundami za Pogačarjem zasedel Italijan Nicola Conci (Alpecin Fenix), četrto pa naš Luka Mezgec (Team BikeExchange - Jayco) s 36 sekundami zaostanka.


Tadej Pogačar je konkurenco med vzponom na Svetino premagal že na lanski drugi etapi dirke po Sloveniji. Tik pred začetkom vzpona je zaradi padca v križišču sicer izgubil pomočnika Ruija Olivero, skupaj z Majko pa sta se v začetku vzpona kljub temu otresla vseh tekmecev. Vodstvo sta obdržala vse do spusta s Celjske koče, ko se jima je pridružil Conci, Pogačar pa je nato pokazal največ moči v ciljni vzpon na Celjski grad.

Luka Mezgec je danes osvojil četrto mesto, Matej Mohorič pa je v cilj prikolesaril šesti.

Na vzponu na Svetino je bil nekaj časa najbližji zasledovalec Pogačarja in Majke slovenski državni prvak Matej Mohorič, ki je na koncu osvojil šesto mesto. V jutrišnji četrti etapi od Laškega do Velike Planine sledi še en ciljni vzpon, ki naj bi bil tudi precej »po meri« prvemu kolesarju sveta.

Kupi v trgovini

Športopedija
Za otroke
25,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh