Zapri
Iskanje

Trg sv. Petra bo letos krasilo božično drevo iz Belgije

Objava: 07. 12. 2009 / 07:38
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Trg sv. Petra bo letos krasilo božično drevo iz Belgije

V Vatikan so ga pripeljali včeraj zjutraj
Na trg sv. Petra v Vatikanu je včeraj zjutraj prispelo božično drevo. Letošnje približno 100 let staro drevo, ki v višino meri 30 metrov in tehta 14 ton, so pripeljali iz Belgije, kjer je raslo v ardenskih gozdovih v Veloniji, ki je eno najbolj zelenih območji Belgije in celotne Evrope.

Kot so poročali pri vatikanskem radiu, je letošnje vatikansko božično drevo eno tistih dreves, ki morajo biti posekana zaradi potrebnega redčenja, s katerim se omogoči preživetje sosednjim drevesom. Po božičnih praznikih bodo drevo reciklirali in iz njegovega lesa napravili kipce, izkupiček od njihove prodaje pa bodo namenili za pomoč revnim.

Lučke na letošnjem vatikanskem božičnem drevesu bodo prižgali 18. decembra popoldne v prisotnosti ministra za gospodarstvo iz valonske regije Jean-Claudea Marcourta, belgijskega ambasadorja pri Svetem sedežu Francka de Conincka ter lieškega škof Aloysa Joustena.

Božično drevo na Trgu svetega Petra je darilo papežu in vsako leto ga pripeljejo iz druge države. Belgijsko drevo bo na trgu letos stalo prvič, lansko leto pa je trg krasilo avstrijsko drevo. Od leta 1982, odkar v Vatikanu poteka ta običaj, je trg krasila tudi slovenska jelka. Pripeljana je bila iz kočevskih gozdov, in sicer leta 1996 v spomin na papežev obisk naše domovine.

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh