Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Trg sv. Petra bo letos krasilo božično drevo iz Belgije

Objava: 07. 12. 2009 / 07:38
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

Trg sv. Petra bo letos krasilo božično drevo iz Belgije

V Vatikan so ga pripeljali včeraj zjutraj

Na trg sv. Petra v Vatikanu je včeraj zjutraj prispelo božično drevo. Letošnje približno 100 let staro drevo, ki v višino meri 30 metrov in tehta 14 ton, so pripeljali iz Belgije, kjer je raslo v ardenskih gozdovih v Veloniji, ki je eno najbolj zelenih območji Belgije in celotne Evrope.

Kot so poročali pri vatikanskem radiu, je letošnje vatikansko božično drevo eno tistih dreves, ki morajo biti posekana zaradi potrebnega redčenja, s katerim se omogoči preživetje sosednjim drevesom. Po božičnih praznikih bodo drevo reciklirali in iz njegovega lesa napravili kipce, izkupiček od njihove prodaje pa bodo namenili za pomoč revnim.

Lučke na letošnjem vatikanskem božičnem drevesu bodo prižgali 18. decembra popoldne v prisotnosti ministra za gospodarstvo iz valonske regije Jean-Claudea Marcourta, belgijskega ambasadorja pri Svetem sedežu Francka de Conincka ter lieškega škof Aloysa Joustena.

Božično drevo na Trgu svetega Petra je darilo papežu in vsako leto ga pripeljejo iz druge države. Belgijsko drevo bo na trgu letos stalo prvič, lansko leto pa je trg krasilo avstrijsko drevo. Od leta 1982, odkar v Vatikanu poteka ta običaj, je trg krasila tudi slovenska jelka. Pripeljana je bila iz kočevskih gozdov, in sicer leta 1996 v spomin na papežev obisk naše domovine.

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh