Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Trinajsto škofijsko romanje bolnikov, invalidov in starejših na Zaplaz [FOTO]

Za vas piše:
Jože Potrpin
Objava: 28. 08. 2021 / 14:41
Oznake: Maša
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 28.08.2021 / 17:48
Ustavi predvajanje Nalaganje
Trinajsto škofijsko romanje bolnikov, invalidov in starejših na Zaplaz [FOTO]
Zaplaz je bil danes v znamenju bolnikov, invalidov in starejših. FOTO: Jože Potrpin

Trinajsto škofijsko romanje bolnikov, invalidov in starejših na Zaplaz [FOTO]

Danes so preizkušani bratje in sestre iz škofije Novo mesto tradicionalno poromali v svoje osrednje škofijsko svetišče na Zaplazu. Kljub epidemiji so prišli v precejšnjem številu v spremstvu svojcev, a bili so povezani tudi s tistimi, ki se romanja niso mogli udeležiti.

Mašo v cerkvi Marije Vnebovzete je ob somaševanju predsednika škofijske Karitas Novo mesto Cirila Murna, bolniškega duhovnika p. Marka Novaka in petih duhovnikov daroval apostolski administrator in upokojeni novomeški škof msgr. Andrej Glavan.

Glavan: "Marija vas sprejema v svoje naročje"

Upokojeni novomeški škof je v pridigi poudaril, da nas Marija želi nas objeti s svojo materinsko nežnostjo, nas potolažiti in usmeriti na svojega Sina Jezusa, na njegovo besedo in njegov zgled. "Prišli smo s svojimi slabostmi in tegobami po tolažbo, s prošnjo za zdravje za dušo in telo, da bi nas to srečanje utrdilo v veri, da bi zmogli izpolnjevati Božjo voljo tudi, kadar to ni lahko. Prišli smo, da bi dobili novo voljo do življenja in ga osmislili tudi v bolezni in invalidnosti. Ni lahko živeti z bolnim kolkom ali kolenom, slaboviden ali pa le osamljen, brez prave radosti bivanja," je izpostavil Glavan.

Celotno pridigo si lahko preberete v priponki.

Pridiga upokojenega novomeškega škofa Glavana.

Priložnost za spoved in bolniško maziljenje

Že med molitveno uro in nato med mašo je bila priložnost za spoved in prejem bolniškega maziljenja. Bogoslužje je lepšalo ljudsko petje ob organistu Mateju Burgerju, solistki Kristini Kastelic in vodenju župnika in rektorja svetišča Marka Japlja. Predstavniki škofijske Karitas pa so bili v vsakršno pomoč in podporo romarjem.

Več utrinkov z romanja v fotogaleriji Jožeta Potrpina.

Nalaganje
Nazaj na vrh