Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Tudi Benedikt XVI. se bo cepil proti koroni

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 12. 01. 2021 / 14:39
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 02.01.2023 / 06:43
Ustavi predvajanje Nalaganje
Tudi Benedikt XVI. se bo cepil proti koroni

Tudi Benedikt XVI. se bo cepil proti koroni

Poleg upokojenega papeža pa tudi vse osebje v samostanu Mater ecclesiae.

FOTO: Vatican Media

Takoj ko bo v Vatikanu na voljo cepivo proti koronavirusni bolezni, se bo cepil tudi 93-letni upokojeni papež Benedikt XVI. Skupaj z njim naj bi se cepili tudi vsi člani gospodinjstva v vatikanskem samostanu Mater ecclesiae, je v pogovoru za medije pojasnil Benediktov osebni tajnik, nadškof Georg Gänswein.

Papež Frančišek je v televizijskem pogovoru, ki so ga minulo nedeljo predvajali na italijanski televiziji, napovedal, da se bo »v prihodnjih dneh« cepil proti koronavirusni bolezni. »Prijavil sem se, to je treba storiti,« je pojasnil sveti oče. Po njegovem mnenju je cepljenje obvezna etična izbira; kdor tega ne stori, tvega svoje življenje, predvsem pa tudi življenje drugih ljudi.

Vatikan je po lastnih navedbah pripravljen za množično cepljenje svojih prebivalcev. Prejšnji teden je vodja vatikanskega zdravstvenega urada Andrea Arcangeli sporočil, da cepivo pričakujejo v naslednjih dneh. Potrdil je, da so naročili 10.000 odmerkov cepiv pri proizvajalcu BioNTech-Pfizer, količina pa naj bi zadoščala za pokritje notranjih potreb Vatikana, torej za cepljenje zaposlenih, njihovih svojcev in upokojencev.


Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh