Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Tudi Evangeličanska cerkev AV pomaga Ukrajini [VIDEO]

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 14. 04. 2022 / 17:22
Oznake: Nemiri, Škof, Ukrajina
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 14.04.2022 / 17:31
Ustavi predvajanje Nalaganje
Tudi Evangeličanska cerkev AV pomaga Ukrajini [VIDEO]
Evangeličanski škof mag. Leon Novak. FOTO: osebni arhiv

Tudi Evangeličanska cerkev AV pomaga Ukrajini [VIDEO]

Evangeličanska cerkev augsburške veroizpovedi (AV) v Sloveniji že od začetka vojne v Ukrajini po svojih močeh s humanitarnimi akcijami in drugimi dejavnostmi pomaga tistim, ki trpijo na vojnih območjih, in beguncem, ki začasno zatočišče iščejo tudi v Sloveniji.

Tako pod njenim okriljem deluje EHO – Podpornica, njeno delo s svojimi materialnimi in denarnimi prispevki omogočajo donatorji, vernice in verniki, izpeljala pa je tudi že nekaj dogodkov in projektov v pomoč Ukrajini. Njen predsednik Peter Andrejčak je že 2. marca v zbirni center za ukrajinske begunce v slovaških Vajkovcah dostavil zimska oblačila za otroke in odrasle, medtem ko sta Cerkvena občina Gornji Slaveči in Splošna bolnišnica Murska Sobota zbrala prehranske in higienske izdelke s skupno težo 366 kilogramov in jih z bolnišničnim vozilom dostavila v sirotišnico v Ukrajini. Prehranske in higienske izdelke sta zbirali tudi EHO – podpornica in Policijska uprava Murska Sobota.


Dobrodošlica za 75 otrok in mamic iz Ukrajine

»75 otrok in mamic iz Ukrajine je na cvetno nedeljo obiskalo božjo službo na Gornjih Slavečih, kjer so jim z domačimi otroki pripravili prisrčno dobrodošlico in otrokom primerno bogoslužje. Po skupnem kosilu so si ogledali še doživljajski park Vulkanija in grad na Goričkem. EHO – Podpornica pa je včeraj dostavila 392 paketov prve pomoči, 50 kompletov prve pomoči za kovček oziroma omarico ob delovnih nezgodah in še 50 kompletov drugih artiklov za nudenje prve pomoči v ukrajinski Ušgorod in predala tamkajšnji organizaciji Srce za srce, specializirani za zbiranje medicinskih izdelkov in zdravil,« je pojasnil evangeličanski škof mag. Leon Novak.

Dobrodelni koncert na velikonočni ponedeljek

Na velikonočni ponedeljek pa Evangeličanska cerkvena občina Murska Sobota in Mestna občina Murska Sobota ob 18. uri v Gledališki dvorani Park pripravljata dobrodelni koncert dveh skupin, ki delujeta pod okriljem Evangeličanske cerkvene občine – Selah in Eben Ezer – in ju vodi Patricija Kisilak. Izkupiček koncerta bo namenjen integraciji ukrajinskih družin, ki jim želijo skozi delavnice za otroke, druženja za matere, organizacijo izletov in taborov omogočiti čim boljše počutje v regiji.

Nalaganje
Nazaj na vrh