Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Gibanje Povežimo Slovenijo tudi formalno potrdilo sodelovanje na volitvah

Za vas piše:
M. M.
Objava: 02. 02. 2022 / 13:35
Oznake: Politika
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 02.02.2022 / 13:57
Ustavi predvajanje Nalaganje
Gibanje Povežimo Slovenijo tudi formalno potrdilo sodelovanje na volitvah
FOTO: Twitter Povežimo Slovenijo

Gibanje Povežimo Slovenijo tudi formalno potrdilo sodelovanje na volitvah

Stranke SLS, Konkretno, Zeleni Slovenije, NLS in Novi socialdemokrati so dopoldne podpisale sporazum o skupnem nastopu na aprilskih državnozborskih volitvah pod skupnim imenom Povežimo Slovenijo.

Predsedniki strank so se zavezali, da bodo v soglasju sprejemali odločitve glede oblikovanja skupne poslanske ekipe in sodelovanja z zavezniki po volitvah. Pogodb so podpisali za določen čas, veljala pa bo do izteka prihodnjega mandata državnega zbora.

K sodelovanju povabljeni vsi

Po besedah predsednika SLS Marjana Podobnika želijo ustvariti takšno Slovenijo, za kakršno se je glasovalo na plebiscitu o samostojnosti, poroča STA. K sodelovanju in nagovarjanju vabijo vse, saj kot je poudaril »nihče ne bo ostal sam.« Gospodarski minister in predsednik stranke Konkretno Zdravko Počivalšek je izpostavil, da so v gibanju pokazali sposobnost za preseganje razlik med strankami podpisnicami ter da namesto razkola potrebujemo sodelovanje.

Politični krč škodi gospodarstvu in državljanom

Predsednik NLS in državni sekretar na ministrstvu za notranje zadeve Franc Kangler je ob današnjem podpisu povedal, da politični krč, ki je prisoten pred volitvami, škodi gospodarstvu in državljanom. »Zato je odgovornost vseh tistih, ki se čutimo poklicane, da kreiramo prihodnost politike v Sloveniji, da ustvarjamo dialog, da združujemo in ne izključujemo nikogar v naprej.« Predsednik Zelenih Andrej Čuš je dodal, da okoljska politika zadnjih 30 let ni imela ljudi, ki bi iskali skupne rešitve, predsednik stranke Novi socialdemokrati Andrej Magajna pa je dejal, da ga današnji podpis pogodbe spominja na podpis predsedstva Demosa pred 30 leti.

Temelj delovanja na treh stebrih

Pobudnica gibanja Nada Pavšer je podčrtala, da želijo v gibanju graditi na temelju treh stebrov trajnostnega razvoja. To so ljudski socialni-steber, zeleni steber in liberalno-gospodarski steber. Za uresničevanje tega vidika v praksi pa je po njenih besedah potreben širok konsenz.


Nalaganje
Nazaj na vrh