Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Tudi italijanska Cerkev bo preiskovala zlorabe

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 31. 01. 2022 / 11:06
Oznake: Cerkev, Svet
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 31.01.2022 / 11:18
Ustavi predvajanje Nalaganje
Tudi italijanska Cerkev bo preiskovala zlorabe
Italijanskih škofov ne zanimajo zgolj številke, temveč si želijo poglobljene vsebinske obdelave. FOTO: Vatican Media

Tudi italijanska Cerkev bo preiskovala zlorabe

Vprašanje spolnih zlorab bo pod drobnogled vzela tudi Katoliška cerkev v Italiji.

Kot je v pogovoru za italijanski časnik Corriere della Sera pojasnil predsednik Italijanske škofovske konference, je pri tem mišljena »izčrpna in resna preiskava«, poroča spletni portal Vatican News. Po besedah kardinala Gualtiera Bassettija naj ne bi šlo zgolj za številke, temveč za poglobljeno vsebinsko obdelavo.

Predsednik Italijanske škofovske konference kardinal Gualtiero Bassetti. FOTO: Vatican Media

... vendar drugače kot Nemci

Nadškof Perugie je v pogovoru namignil, da se miselnost in položaj Cerkve v Italiji precej razlikujeta od držav, kot sta Francija ali Nemčija, kar bo gotovo odsevalo tudi v pristopu do vprašanja zlorab. V Franciji in v nemški nadškofiji München-Freising so nedavno objavili izčrpni neodvisni poročili o odzivu Cerkve na primere spolnih zlorab v zadnjih desetletjih.

Cilj preiskave spolnih zlorab v Italiji bi moral biti izboljšanje preprečevanja tovrstnih dejanj in boljše ozaveščanje pristojnih na cerkvenem področju za to vprašanje.

Cilj preiskave spolnih zlorab v Italiji bi moral biti izboljšanje preprečevanja tovrstnih dejanj in boljše ozaveščanje pristojnih na cerkvenem področju za to vprašanje. Poleg tega je treba prizadetim, posrednim in neposrednim žrtvam zlorab, priznati njihovo trpljenje ter poskrbeti za pravico, vendar »ne prenagljeno«. Trenutno po posameznih italijanskih škofijah zbirajo podatke o morebitnih žrtvah.

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh