Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

“Tudi Jezus bi imel danes svoj Facebook profil”

Za vas piše:
Kathpress/M.Š.
Objava: 27. 03. 2012 / 09:15
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

“Tudi Jezus bi imel danes svoj Facebook profil”

Na cvetno nedeljo bodo v Nemčiji prvič prenašali katoliško bogoslužje preko socialne mreže Facebook.

Na cvetno nedeljo, 1. aprila, bodo v Nemčiji prvič prenašali katoliško bogoslužje preko socialne mreže Facebook. Uporabniki socialne mreže, ki se želijo bogoslužja udeležiti, vabijo na spletnem portalu "kirche.tv", med bogoslužjem ne bodo ‘zgolj molili, pač pa se bodo lahko dejavno vključili v potek svete maše s pošiljanjem medmrežnih sporočil’.

Po mnenju župnika Dietmarja Heega s katoliške televizijske mreže v Frankfurtu, ki bo bogoslužje vodil, namreč “Sveti Duh veje tudi po svetovnem spletu”. “Zakaj se ne bi občestvo gradilo tudi v medmrežju,” sprašuje televizijski duhovnik, ki meni, da bi tudi Jezus gotovo imel svoj Facebook profil, če bi živel v današnjem času, in preko njega širil svoje sporočilo ter se z ljudmi dejavno zapletal v spletne pogovore.

Uporabniki socialne mreže Facebook se bodo v približno dvajsetminutno bogoslužje vključevali s komentarji in z molitvami, lahko bodo oblikovali svoje molitve in ‘izrekali’ prošnje ter zapisali svoje komentarje na pridigo. Župnik Heeg želi ljudem približati Boga in oznanjati vsebino evangelija na sodoben način.

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh