Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Tudi sveti oče moli za žrtve tornadov v ZDA

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 13. 12. 2021 / 06:24
Oznake: Nesreča, Svet
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 13.12.2021 / 06:28
Ustavi predvajanje Nalaganje
Tudi sveti oče moli za žrtve tornadov v ZDA
Tornadi po ZDA so zahtevali veliko človeških življenj in opustošili šest zveznih držav. FOTO: Vatican Media

Tudi sveti oče moli za žrtve tornadov v ZDA

Tornadi, ki so minule dni pustošili po ameriških zveznih državah, zlasti po Kentuckyju, so zahtevali več deset človeških življenj in povzročili veliko materialno škodo.

Papež Frančišek je po včerajšnji opoldanski molitvi angelovega češčenja dejal, da moli za žrtve tornadov, prav tako so se s pozivom k molitvi oglasili tudi ameriški škofje.

Združeni v molitvi

Škof William Medley iz Owensbora, območja, ki ga je neurje še posebej prizadelo, je spodbudil katoliško javnost, naj se »združi v molitvi za vse trpljenje, ki ga je povzročila katastrofa«.

Takojšnja pomoč škofije

Škofija je po njegovih besedah pripravljena nemudoma pomagati vsem, »ki so ostali brez domov ali so jih morali zapustiti ali pa potrebujejo takojšnjo denarno pomoč«.

Skupna izjava nadškofov

Molitve za mrtve in ranjene ter za vse žalujoče sta obljubila tudi predsednik Ameriške škofovske konference, nadškof Los Angelesa Jose H. Gomez, in nadškof Oklahoma Cityja Paul S. Coakley.

Molitvena podpora reševalcem

»Naj vsi, ki so jih prizadela neurja, najdejo mir, tolažbo in upanje v veri in neskončni Božji ljubezni,« sta zapisala in zagotovila molitveno podporo tudi vsem reševalcem.

Srce parajoče

»Srce parajoče je gledati uničenje in opustošenje, ki so ga čez noč povzročili tornadi. V adventnem času, v veselem pričakovanju Gospodovega rojstva, molimo za vse poškodovanje, preminule in žalujoče,« sta dodala.

Eno največjih neurij v zgodovini ZDA

Tornadi, ki so v noči s petka na soboto razdejali osem ameriških zveznih držav, so bili po besedah ameriškega predsednika Joeja Bidna eno največjih neurij v zgodovini ZDA.

Več kot 90 mrtvih

Neurja so v zveznih državah Kentucky, Arkansas, Illinois, Mississippi, Missouri in Tennessee zahtevala vsaj 90 življenj, veliko je še pogrešanih oseb.

Najhuje v Kentuckyju

Guverner Kentuckyja Andy Beshear je izrazil strah, da je samo v tej zvezni državi umrlo več kot 80 ljudi, število pa se utegne povzpeti nad 100, saj se številke vsako uro večajo.

Kupi v trgovini

Ameriška predavanja
Filozofija in esejistika
9,01€
Nalaganje
Nazaj na vrh