Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Tudi začetek ramadana v znamenju epidemije

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 24. 04. 2020 / 09:22
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 24.04.2020 / 09:31
Ustavi predvajanje Nalaganje

Tudi začetek ramadana v znamenju epidemije

Zaradi epidemije koronavirusa je trenutno zaprtih tudi večina mošej.

Foto: splet

Več kot poldruga milijarda muslimanov po vsem svetu je začela z obhajanjem muslimanskega postnega meseca ramadana v znamenju omejitev gibanja in združevanj ter večinoma zaprtih mošej zaradi epidemije novega koronavirusa, poroča STA.

Varnostni ukrepi so močno omejili tudi obhajanje ramadana, ko se muslimani postijo med sončnim vzhodom in zahodom, vsak večer pa z družino in prijatelji obedujejo, molijo v mošejah in se družijo pozno v noč.

Zaradi novega koronavirusa so letos v večini držav po svetu prepovedane vse ramadanske dejavnosti, povezane z druženjem: mošeje so zaprte, verski voditelji pa so vernike pozvali k molitvam na domu. Zaradi prepovedi druženja je vprašljiva tudi tradicionalna dobrodelnost v času ramadana, ko muslimani delijo hrano in pomagajo tistim, ki pomoč potrebujejo.

Visoki verski predstavniki v številnih azijskih državah, med drugim v Bangladešu, Pakistanu in Indoneziji, najštevilčnejši muslimanski državi na svetu, so po navedbah STA kljub vsemu zavrnili odpoved molitvam v mošejah in sinoči se je v nekaterih muslimanskih svetiščih v Indoneziji in Pakistanu večerne molitve udeležilo več tisoč ljudi.

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh