Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Turisti v Apuliji deležni tudi duhovnih vsebin

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 10. 08. 2016 / 08:17
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:31
Ustavi predvajanje Nalaganje

Turisti v Apuliji deležni tudi duhovnih vsebin

Na »svetem zemljevidu« označeni cerkveni prazniki, bogoslužja in spovedni termini.

Škofija Nardo-Gallipoli je izdala deželni zemljevid za turiste, ki si želijo obiskati skrajni jugovzhod Apeninskega polotoka, ob tem pa jih zanima tudi duhovni in bogoslužni program tega območja. Na t.i. »Holy Map« (svetem zemljevidu) so označena bogoslužja, krajevni cerkveni prazniki in celo termini za sveto spoved. »Turistom smo želeli dati možnost, da si ne odpočijejo le telesa, ampak tudi duha«, je v pogovoru za Radio Vatikan krajevni škof Fernando Filograna pojasnil celoten koncept projekta. Omenjeni zemljevid je na voljo tudi v drugih jezikih, turisti pa ga najdejo v cerkvah in celo v krajevnih trgovinah.



V njem je med drugim zabeleženo tudi »Marijino romanje«, v katerem Marijin kip potuje od župnije do župnije in »obiskuje« vernike in družine. Z dogodkom so povezani koncerti, molitve in srečanja z ljudmi, potisnjenimi na rob družbe. Med »Lectio Divina« se lahko verniki na skupnih večernih srečanjih z duhovnikom ves teden pripravljajo na nedeljski evangelij; obiskovalci se lahko udeležijo tudi nočnega češčenja v dveh škofijskih središčih.

Verski program v Apuliji je v jubilejnem letu usmiljenja še posebej okrepljen: škof Filograna poroča o »vračanju v spovednice«, saj duhovniki v njih včasih vztrajajo kar do polnoči. Kot je pojasnil škof, je to »tudi nas zelo pozitivno presenetilo«.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh