Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

TV namig: Filmi tedna po našem izboru (21. - 28. april)

Za vas piše:
Lucija Čakš
Objava: 21. 04. 2023 / 22:08
Oznake: Film, Razvedrilo
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 21.04.2023 / 22:49
Ustavi predvajanje Nalaganje
TV namig: Filmi tedna po našem izboru (21. - 28. april)
Prizor iz filma Bridge of Spies. FOTO: Zajem zaslona

TV namig: Filmi tedna po našem izboru (21. - 28. april)

Nabor filmov, ki bodo v prihodnjem tednu na sporedu slovenskih programov in jih ne gre zamuditi. Celoten spored prelistajte v prilogi Naša družina.

Brodolom (Cast Away)

Ameriški film, 2000

Kino v petek, 21. aprila, ob 20.00

Režija: Robert Zemeckis. Igrajo: Tom Hanks, Helen Hunt, Paul Sanchez, Lari White, Chris Noth

Chuck Noland je sistemski inženir kurirske službe. Zaradi službenih obveznostih je stalno na poti v najbolj oddaljene kraje in proč od življenjske sopotnice Kelly. Tako mora Chuck na božični večer sredi večerje hitro na letalo. Nekje sredi Pacifika letalo strmoglavi v morje. Chuck čudežno preživi in se reši na samoten tropski otok, kjer se mora soočiti s preživetjem in samoto. Film o sodobnem Robinsonu, ki ga Tom Hanks skoraj lahkotno zapolni večinoma sam.


Most vohunov (Bridge of spies)

Triler, drama, zgodovinski, ZDA, 2015

Planet 2 v soboto, 22. aprila ob 14.45

Režija: Steven Spielberg. Igrajo: Tom Hanks, Alan Alda, Mark Rylance

Dramatični triler prikazuje zgodbo Jamesa Donovana, odvetnika iz Brooklyna, ki se znajde v središču hladne vojne, po tem, ko mu agencija CIA naloži malodane nemogočo nalogo – Donovan mora odpotovati v Vzhodni Berlin ter se tam z Rusi pogoditi o izmenjavi ujetega ameriškega pilota.


Borec (Fighter)

Ameriški film, 2010

Kanal A v soboto, 22. aprila, ob 20.00

Režija: David O. Russell. Igrajo: Mark Wahlberg, Christian Bale, Amy Adams, Melissa Leo, Jack McGee

Življenjska zgodba o boksarju "Ircu" Mickyju Wardu in njegovem bratu ter trenerju Dicku Eklundu, posneta po resničnih dogodkih. Brata proti vsem pričakovanjem naporno trenirata za zgodovinski boksarski naslov, ki naj bi vnovič povezal njuno razbito družino in njunemu rojstnemu mestu povrnil tisto, kar vsi že dolgo pogrešajo: ponos. Micky Ward je nadebudni boksar, ki odrašča v senci starejšega brata in trenerja Dickyja, ta pa se bori z lastnimi demoni. Njun eksplozivni odnos grozi, da bo pokopal oba; krvna vez je morda njuna edina možnost za odrešitev. Zaradi prizorov nasilja in uporabe drog ogled filma odsvetujemo mlajšim od 16 let.


Moja sijajna kariera

Avstralski film

TV SLO v nedeljo, 23. aprila, ob 12.45

Judy Davis v avstralski romanci režiserke Gillian Armstrong sije v vlogi temperamentne mlade pisateljice, ki se bori za neodvisnost v moškem svetu.

Avstralija na koncu 19. stoletja. Sybylla Melvyn je samosvoja, energična, brezmejno ustvarjalna mlada ženska, ki v družini in širši okolici velja za „neukročeno trmoglavko“. Drzne si sanjati o umetniški karieri, s čimer tako razburi starše, da hčer pošljejo na moralno prevzgojo k premožni babici. V novem okolju ji dvorita dva mladeniča. Eden je Frank Howdon, do katerega mlada ženska ne čuti ničesar. Drugi je njen prijatelj iz otroštva Harry Beecham. Ko jo Harry zasnubi, ga Sybylla zavrne, odločena, da se ne želi poročiti, pa četudi bi se prav z njim poročila iz ljubezni. Na prvo mesto postavi svojo željo, da postane pisateljica.


Odvisni od ljubezni (Thanks For Sharing)

Ameriški film, 2012

POP TV v nedeljo, 23. aprila, ob 22.50

Režija: Stuart Blumberg. Igrajo: Mark Ruffalo, Tim Robbins, Josh Gad, Gwyneth Paltrow

Komična in srčna drama o perečem problemu naše družbe. V času, ko je spolnost vseprisotna, se je številnim ljudem težko ubraniti mislim nanjo. Mladi Neil (Josh Gad) zaradi neprimernega vedenja izgubi službo in ugotovi, da se mora vzeti v roke. Na srečanju zasvojencev s spolnostjo spozna Adama, uspešnega okoljskega svetovalca, ki je ravno praznoval 5 let treznosti in njegovega sponzorja Mika, starejšega poročenega moža z družino. Skupaj iščejo odgovor na vprašanje, kako ostati trezen od nečesa, kar je vendarle sestavni del naših življenj. Kljub naslovu film vsebuje le en prizor spolnosti in se nasploh tematike loteva izjemno spoštljivo.


Prvi človek (First Man)

Ameriški film, 2018

Kanal A v torek, 25. aprila, ob 17.15

Režija: Damien Chazelle. Igrajo: Ryan Gosling, Claire Foy, Jason Clarke, Kyle Chandler, Corey Stoll

Biografska drama je intimen portret Neila Armstronga na eni najnevarnejših misij v zgodovini človeštva. Spremljamo življenje astronavta Neila Armstronga med letoma 1961 in 1969 ter legendarno vesoljsko misijo, s katero je postal prvi človek, ki je stopil na površje Lune. Zgodba predstavi astronavtovo vpletenost v Nasin program, podrobnosti iz njegovega zasebnega življenja ter ceno in žrtvovanje, ki ju je misija Apolla 11 zahtevala od Armstronga in naroda.


Nevarnost iz globine (Shallows)

Ameriški film, 2016

Kino v petek, 28. aprila, ob 23.45

Režija: Jaume Collet-Serra. Igrajo: Blake Lively, Oscar Jaenada, Sedona Legge, Brett Cullen

Napeta zgodba o drzni deskarki Nancy, ki se poda v boj z valovi na osamljeni plaži. Na žalost si je sinjemodro plitvino za svoje lovišče izbral velikanski beli morski pes, ki mu Nancy komaj uide na bližnjo čer. Ranjena in obupana najprej čaka na pomoč, toda ko vidi, da se približuje plima, mora zbrati pogum in skovati načrt, kako bo ušla na varno ter premagala zloveščo nevarnost iz globin.


Bobri: voz

Kratki animirani film

TV SLO 2 v ponedeljek, 24. aprila, ob 22.55

Kratki animirani film Bobri voz je nastal po domišljijskem romanu Janeza Jalna Bobri, ki snov jemlje iz predzgodovine, iz obdobja, ko je na ljubljanskem Barju ob velikem jezeru cvetela kultura Mostiščarjev oziroma Koliščarjev. V ospredju animiranega filma je motiv, kako se dva mladeniča, Ostrorogi Jelen in Neokretni Karp potegujeta za lepo Jezerno Rožo. Avtorji filma so v zgodbo vpeljali tudi motiv barjanskega kolesa, ki je najstarejše najdeno leseno kolo z osjo na svetu.

Nalaganje
Nazaj na vrh