Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ugibanja o papeževem obisku El Salvadorja

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 09. 10. 2015 / 07:35
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:26
Ustavi predvajanje Nalaganje

Ugibanja o papeževem obisku El Salvadorja

Škofje iz domovine mučenika Romera z vabilom prihajajo v Rim.

Le nekaj mesecev po beatifikaciji umorjenega nadškofa iz San Salvadorja, Oscarja Arnulfa Romera (1917-1980), so se pojavila ugibanja o morebitnem papeževem obisku v tej deželi v prihodnjem letu. Frančišek bo 30. oktobra v Vatikanu sprejel delegacijo iz El Salvadorja, kot je poročal spletni portal elsalvador.com s sklicevanjem na pomožnega škofa Gregoria Roso Chaveza. Ob tej priložnosti naj bi pet škofov in drugi predstavniki države svetemu očetu izročili uradno vabilo.

Sredi tedna je vatikanski tiskovni predstavnik p. Federico Lombardi pojasnil, da se načrti papeževega potovanja v Mehiko v začetku leta 2016 počasi konkretizirajo. Vprašanje, ali bo Frančišek prihodnje leto obiskal tudi svojo domovino Argentino, zaenkrat ostaja odprto, do obiska bi lahko prišlo proti koncu leta. Ob tem se omenjata še morebitna postanka v Urugvaju in Čilu.

Papež Frančišek je doslej v tujino potoval desetkrat: dvakrat v Latinsko Ameriko, dvakrat na Daljnji Vzhod in trikrat znotraj Evrope; obiskal je tudi Sveto deželo, Turčijo ter nazadnje Kubo in Združene države Amerike. Med 25. in 30. novembrom prvič potuje v Afriko, kjer bo obiskal Kenijo, Ugando in Srednjeafriško republiko, junija prihodnje leto ga pričakujejo na Poljskem.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh