Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ukrajina: ruska vojska kljub mobilizaciji ne napreduje, v Kijevu izpadi elektrike

Za vas piše:
M.M.Š.
Objava: 29. 10. 2022 / 18:16
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 29.10.2022 / 18:23
Ustavi predvajanje Nalaganje
Ukrajina: ruska vojska kljub mobilizaciji ne napreduje, v Kijevu izpadi elektrike
Posledice ruske agresije v Kijevu. FOTO: Vatican Media

Ukrajina: ruska vojska kljub mobilizaciji ne napreduje, v Kijevu izpadi elektrike

Ruska vojska kljub delni mobilizaciji ne napreduje pri uresničevanju svojih vojnih ciljev, je danes v Kijevu dejal ukrajinski vrhovni poveljnik general Valerij Zalužni.

Rusko obrambno ministrstvo je pred tem sporočilo, da je bila delna mobilizacija 300.000 rezervistov zaključena, približno 82.000 pa naj bi jih bilo na frontni črti, poroča STA. Kljub prevladi orožja in večjemu številu vojakov Rusija po besedah Zalužnega ni zavzela novih ozemelj, Ukrajina pa se še naprej osredinja na osvoboditev zasedenih ozemelj in si prizadeva preprečiti ruskim okupatorjem, da bi zavzeli nova območja.

Izpadi elektrike so prizadeli tudi regije Dnipro, Žitomir, Harkov, Poltava in mesto Černihiv.

Kijev čakajo daljše prekinitve oskrbe z električno energijo

Prebivalce prestolnice Kijev pa so ukrajinske oblasti opozorile, da zaradi ruskih napadov na energetsko infrastrukturo pričakujejo daljše izpade električne energije, ki lahko trajajo tudi več kot štiri ure. Po navedbah britanskega BBC izpadi niso prizadeli le prestolnice.

Izpadi so prizadeli približno štiri milijone ljudi, po besedah ukrajinskega predsednika Zelenskega pa Ukrajine obstreljevanje ne bo zlomilo. Izpadi so prizadeli tudi regije Dnipro, Žitomir, Harkov, Poltava in mesto Černihiv.

Rusija je ta mesec izstrelila več deset raket in brezpilotnih letal iranskega izvora, ki so prizadeli ukrajinsko energetsko infrastrukturo.

Rusija je ta mesec izstrelila več deset raket in brezpilotnih letal iranskega izvora, ki so prizadeli ukrajinsko energetsko infrastrukturo: po navedbah Zelenskega je bila uničena približno tretjina električnih elektrarn v državi. Območje Kijeva naj bi izgubilo 30 odstotkov svoje energetske zmogljivosti, kar pomeni, da bodo prekinitve oskrbe z električno energijo brez primere.

Zaradi izpadov električne energije so omejili tudi uporabo ulične razsvetljave in javnega prevoza na električni pogon.

Nalaganje
Nazaj na vrh