Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ulica v Ouagadougouju imenovana po Benediktu XVI.

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 17. 06. 2021 / 06:44
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 02.01.2023 / 06:39
Ustavi predvajanje Nalaganje
Ulica v Ouagadougouju imenovana po Benediktu XVI.

Ulica v Ouagadougouju imenovana po Benediktu XVI.

Vatikanska nunciatura v Burkina Fasu odslej na novem naslovu.

V Ouagadougouju, prestolnici Burkina Fasa, odslej Ulica Benedikta XVI. FOTO: Paul Dah/CNA

V Ouagadougouju, prestolnici Burkina Fasa, so eno izmed ulic poimenovali po upokojenem papežu Benediktu XVI. (2005-2013). Kot poročanje vatikanskih medijev povzemajo pri avstrijskem Kathpressu, po navedbah papeškega nuncija v Burkina Fasu, nadškofa Michaela Francisa Crottyja, na doslej neimenovani ulici 54.160 stojijo tako sedež nunciature kot tudi rektorat Katoliške univerze Zahodne Afrike. Slovesnost ob poimenovanju ulice so priredili minuli konec tedna.

Kot je za medije pojasnil nuncij Crotty, je »srečen, da bo naslov nunciature in sedeža univerze odslej Ulica papeža Benedikta XVI.,« saj upokojeni papež slovi po svojem razumu in intelektualni moči, pa tudi po predanosti iskanju resnice. Poimenovanje ulice po Benediktu XVI. je »znamenje zahvale papežu, ki je 12. junija 2007 ustanovil apostolsko nunciaturo v Ouagadougouju in istega dne imenoval nadškofa Vita Ralla za prvega apostolskega nuncija s sedežem v Burkina Fasu«.

Župan Ouagadoudouja, Armand Pierre Beouinde, je Benedikta XVI. označil za »človeka, ki si je vedno prizadeval za spravo med narodi, medverski dialog in vero«.


Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh