Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Umetniki za Karitas razstavljajo tudi v Pivki

Za vas piše:
T. M.
Objava: 23. 04. 2022 / 10:16
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 23.04.2022 / 10:19
Ustavi predvajanje Nalaganje
Umetniki za Karitas razstavljajo tudi v Pivki
Odprtja razstave sta se udeležila tudi tamkajšnji župnik Marjan Škvarč in župan Pivke Robert Smrdelj. FOTO: spletna stran občine Pivka

Umetniki za Karitas razstavljajo tudi v Pivki

Sodelavke in sodelavci Pivške območne Karitas so v torek, 19. aprila 2022, v galeriji Krpanovega doma odprli razstavo likovnih del »Umetniki za Karitas«.

Večina likovnih del je nastala v likovni koloniji Umetniki za Karitas, ki poteka vsako leto v avgustu na Sinjem vrhu. Letošnja 27. kolonija je potekala pod geslom Z očetovim srcem, o čemer smo na naši spletni strani že poročali

»Sinji vrh je v povezavi s Karitas postal zbirališče umetnikov, ki darujejo svoj talent in čas, saj delajo brezplačno in dobrodelno. Prihajajo iz različnih krajev in koncev sveta, so različnih pogledov, vse pa združuje klic po dobrodelnosti in pomoči drugemu,« so zapisali na spletni strani občine Pivka. 

Vsa njihova dela so naprodaj, izkupiček pa je vedno namenjen otrokom, družinam in posameznikom, ki se znajdejo v hudi stiski. »Veseli smo, da je ta razstava, ki potuje po Sloveniji in tudi drugih državah, že drugič v Pivki. Ogledate si jo lahko vsak dan v galeriji Krpanovega doma do 6. maja 2022,« vabijo sodelavke in sodelavci  Pivške območne Karitas. 


Nalaganje
Nazaj na vrh