Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Umrl je ameriški senator Edward Kennedy

Objava: 27. 08. 2009 / 08:35
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

Umrl je ameriški senator Edward Kennedy

Brat nekdanjega ameriškega predsednika Johna F. Kennedyja za seboj pušča zelo raznoliko 'katoliško' dediščino

V torek zvečer je po dolgotrajnem boju z možganskim rakom v starosti 77 let umrl ameriški senator Edward Kennedy. Američani se ga bodo kot katoličana spominjali po njegovem zavzemanju za revne in predanosti izobraževanju, pa tudi kot nasprotnika zagovornikom življenja.

Edward Kennedy je umrl na svojem domu v ameriški zvezni državi Massachusetts, v krogu svojih družinskih članov in krajevnega duhovnika, Patricka Tarranta. Bil je najmlajši brat nekdanjega ameriškega predsednika Johna F. Kennedyja in senatorja Roberta Kennedyja, ki sta oba podlegla atentatom v šestdesetih letih prejšnjega stoletja. Njihova sestra, Eunice Kennedy Shriver, je umrla natanko dva tedna pred svojim bratom Tedom (o njeni smrti smo poročali tudi na naših spletnih straneh).

Kennedyjevo zavzemanje za revne in njegovo predanost socialnim vprašanjem so v ameriški katoliški Cerkvi zelo cenili, kritično pa so se odzvali na njegovo podporo zagovornikom splava in na njegovo glasovanje proti prepovedi splava v visoki nosečnosti.

Politične ambicije Edwarda Kennedyja so sicer segale višje od položaja senatorja, vendar si je svojo politično kariero precej onemogočil leta 1969, ko je bil vpleten v prometno nesrečo s smrtnim izidom. Nesrečo je prijavil šele devet ur po dogodku.

Senatorja Teda Kennedyja bodo pokopali na ameriškem vojaškem pokopališču v Arlingtonu v bližini ameriške prestolnice, kjer počivata že njegova brata John in Robert.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh