Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Umrl je Nabeel Qureshi

Objava: 20. 09. 2017 / 07:28
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:37
Ustavi predvajanje Nalaganje

Umrl je Nabeel Qureshi

34-letni spreobrnjenec, Jezusov pričevalec in avtor knjige Razumeti islam in džihad je izgubil bitko z boleznijo.
Nabeela Qureshija (1983-2017) naši bralci poznate po knjigi Razumeti islam in džihad, v kateri preprosto, a utemeljeno, razlaga islam, vero svojih staršev. Po svojem spreobrnjenju v krščanstvo in po študiju teologije je postal pomemben pričevalec za Jezusa in za nebesa.


Svoje spreobrnjenje je opisal v knjigi, še bolj podrobno pa v knjigi Iskal sem Alaha in našel Jezusa (Seeking Allah, finding Jesus; še ni prevedena v slovenščino). Njegov prijatelj David, s katerim sta tako zavzeto debatirala, ga ni samo spodbudil k študiju Svetega pisma in krščanskega izročila, pač pa ga je izzval, da se je zavzeto lotil tudi študija islama.

Po njegovem mnenju je ključno, da naša družba razume muslimane in spoznava islam. Edini pravi odgovor na konflikte in nasilje pa je zanj krščanska ljubezen. »Vidimo, kaj se danes dogaja v svetu. Bog pa ima načrt ozdraviti ta svet. To se lahko zgodi samo po njegovih rokah in nogah, to je po nas. Zato smo živi. Da delimo s svetom evangeljsko sporočilo in da svet spremenimo z močjo Svetega Duha, ki živi v nas.«

Radikalna iskrenost

Nabeel Qureshi je Američan pakistanskega rodu. Rodil se je 13. aprila 1983 v Kaliforniji, umrl pa 16. septembra v Teksasu. Doštudiral je teologijo, na univerzi v Oxfordu pa mu ni uspelo dokončati doktorata o Novi zavezi. Predaval je na številnih univerzah, v časopisih je objavljal komentarje v zvezi z aktualnimi dogodki.

Preizkušnja bolezni

Sredi vseh dejavnosti in načrtov za naprej ga je avgusta 2016 presenetila diagnoza, da ima raka na želodcu. Napovedi zdravnikov so bile zelo slabe. Novico je objavil na svojem facebook profilu: »To je novica, za katero si nikoli nisem mislil, da jo bom kdaj objavil …« Prosil je za molitev in zapisal, da z družino (ima ženo in enoletno hčer) zaupajo v Boga. »Imam močno vero, da je moja duša rešena po milosti in usmiljenju troedinega Boga, in ne po moji zaslugi.«

Konec novembra 2016 je Nabeel v svojem spletnem videoposnetku poročal, da se je med njegovim zdravljenjem zgodilo nekaj nepričakovanega: da je rakasta tvorba v njegovem želodcu že skoraj povsem izginila in da so zdravstvene napovedi bolj optimistične. A je bolezen napredovala. Kot so povedali njegovi najbližji, je Nabeel dokler je le lahko, govoril, pričeval za Jezusa. Umrl je 16. septembra 2017.

Pogreb oziroma zahvalno prireditev za njegovo življenje bomo lahko spremljali tudi po spletu, in sicer 21. septembra ob 17. uri na kanalu: houstonfirst.org/media ali prek facebook strani RZIM.

Preberite tudi:

Mohamed ga je razočaral
Ali terorizem res odseva islam?
Kako razumeti islam in džihad?

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh