Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Umrl je Pietro Molla

Objava: 07. 04. 2010 / 10:04
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Umrl je Pietro Molla

Pietro Molla je bil soprog italijanske svetnice Gianne Berette Molla, ki je svoje življenje darovala za življenje svojega nerojenega otroka

Na veliko soboto je v starosti 97 let umrl soprog italijanske svetnice Gianne Berette Molla. Dan njegove smrti je za družino Molla izjemnega pomena. Kot je zapisal frančiškanski pater Thomas Rosica, je bil Pietro Molla 'steber in skala – mož neverjetne vere, preprostosti in svetosti. Živel je izredno, svetniško življenje in kot njegova žena, Gianna, svetost kot nekaj dosegljivega približal tudi vsakomur izmed nas'.

Pietro je večino svojega življenja preživel kot vdovec. Njegova žena Gianna je umrla leta 1962, potem ko je rodila njunega četrtega otroka. Zavrnila je opravljanje splava, čeprav se je zavedala nevarnosti, ki jo je nosečnost pomenila za njeno življenje. Gianna, ki je bila sama zdravnica, je umrla teden dni po rojstvu hčerke. Mož je ostal sam s štirimi otroki in se ni nikoli ponovno poročil. Kljub temu pa je p. Rosica prepričan, da se z Giannino smrtjo zgodba o svetosti družine Molla ni zaključila.

Pater meni, da bi morali kmalu začeti tudi s postopkom za razglasitev Pietra Molle za blaženega in kasneje svetnika. To bi bilo, kot se je izrazil, neverjetno pričevanje o dostojanstvu in svetosti zakona in družinskega življenja.

P. Rosica je še pojasnil, da je družina Molla na poseben način povezana s skrivnostjo velike sobote. Najmlajša hči, Gianna Emanuela, je bila rojena na veliko soboto leta 1962. Teden dni kasneje, na prvo soboto po veliki noči, je sveta Gianna umrla za posledicami hude bolezni, ki se je razbohotila zaradi četrte nosečnosti in ki je zaradi svojega nerojenega otroka mati ni bila pripravljena zdraviti. Sveta Gianna je darovala svoje življenje, zato da je otrok v njeni maternici lahko živel. Zdaj se je v Očetovo hišo na veliko soboto 2010 vrnil tudi oče Pietro.

Sveta Gianna in njen soprog sta zdaj združena v nebesih, je prepričan p. Rosica, in skupaj obhajata skrivnost Kristusove smrti in vstajenja v navzočnosti Boga in njegovih svetih. Frančiškan si je slikovito predstavljal prizor v nebesih na veliko soboto, ko se je zakonski par ponovno združil po oseminštiridesetih letih ločenega življenja, v njuni sreči pa sta ju spremljala hčerka Mariolina, ki je umrla kot otrok, in nekdanji papež Janez Pavel II., ki je Gianno razglasil za svetnico. P. Rosica svetuje vsem zakonskim parom in družinam, naj se s svojimi prošnjami obračajo k sveti Gianni, njenemu soprogu Pietru in njuni hčerki Mariolini.

Pogrebna maša za pokojnega Pietra Mollo je bila darovana včeraj v italijanskem mestu Meseri, njegovo telo pa so položili v grob poleg ljubljene žene na mestnem pokopališču.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh