Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Upaš? Upam!

Za vas piše:
M P
Objava: 27. 09. 2011 / 14:31
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Upaš? Upam!

V nedeljo se bo pričel 4. svetopisemski maraton - 24-urno izmenično, nepretrgano branje Svetega pisma.

Svetopisemski maraton je 24-urno izmenično, nepretrgano branje Svetega pisma. Letošnji bo že četrti, in sicer bomo Sveto pismo brali od nedelje, 2. oktobra, do nedelje, 9. oktobra. Ima geslo Upaš? Upam! in bo potekal v Duhovnem središču sv. Jožefa na Poljanah v Ljubljani.

Pričel se bo z ekumensko molitvijo ob taizéjskih spevih, med tednom pa se bo ob prebiranju Svetega pisma zvrstilo več spremljevalnih dogodkov: glasbena adoracija, delavnico, kako s pomočjo gledališke in dramske tehnike vstopiti v Sveto pismo, bo vodil Gregor Čušin, p. Tomaž Mikuš bo vodil pogovor po ogledu filma »Sedem duš«, udeležili se boste lahko večera meditativnih plesov, umetniške delavnice »Stop motion« ... Zaključek svetopisemskega maratona bo v znamenju prepevanja psalmov. Podrobnejši program je dostopen na spletni strani www.svetopisemskimaraton.si/program.

Takole sta dogodek doživeli dve izmed bralk preteklih maratonov:

»Ves teden, ko se je bralo, sem doživljala ta svetopisemski maraton kot nekaj novega, velikega, kot zelo dobro idejo, kot nekaj posebnega. Pritegnilo me je, da je sodelovalo toliko gibanj. Tudi sama sem želela okusiti božjo besedo, ki je zame z branjem sebi in drugim postala še bolj živa, navzoča. Branje sem doživela kot v prvi skupnosti kristjanov, ko so se zbirali skupaj in so bili enih misli … Božjo besedo sem doživela še bolj zares. Sedaj, ko sem brala, je moje doživljanje drugačno kakor pred tem ... Če pomislim, da je vsak bralec doživel nekaj podobnega, je to ogromna obogatitev za mnoge.« Sonja P.

»Nikoli si nisem mislila, da bom sodelovala pri kakšnem maratonu. To je vendar za tiste, ki jim je tek všeč /…/ tako pa se je zgodilo, da sem postala maratonka – svetopisemska maratonka namreč. Cerkev sv. Jožefa nas je pričakala obsijana s soncem in dobesedno polna božje besede. Hitro smo osvojili pravila in prevzeli štafeto prejšnje skupine. Pri branju smo se izmenjevali, kakor je pač kdo mogel, z veseljem pa smo sprejeli tudi sodelovanje naključnih obiskovalcev. Ko smo ›pritekli do cilja‹, smo lahko vzkliknili s sv. Pavlom: ›Vsak tekmovalec pa se vsemu odreče, ôni, da prejmejo venec, ki ovene, mi pa nevenljivega.‹ (1 Kor 9,25).« Petra M.


Vabljeni tudi k ogledu filmčka:
http://www.youtube.com/watch?v=hkHqqKJFMb4&feature=player_embedded#!

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh