Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Upokojeni nadškof ne želi plemiškega naziva

Objava: 07. 12. 2009 / 17:09
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Upokojeni nadškof ne želi plemiškega naziva

Upokojeni westminstrski nadškof Murphy-O’Connor je zaradi ‘notranje cerkvenih pomislekov’ zavrnil sprejem med britansko plemstvo

Upokojeni westminstrski nadškof, kardinal Cormac Murphy-O’Connor, je zavrnil sprejem med britansko plemstvo. Kot je poročal britanski nedeljnik ‘The Sunday Telegraph’, kardinal ne želi sedeža v zgornjem domu britanskega parlamenta. Razlog za odklon častnega plemiškega naziva naj bi bili po poročanju britanskega časnika ‘notranje cerkveni pomisleki’, ki naj bi jih kardinal imel po pogovorih v Vatikanu.

Nekateri angleški škofje naj bi v tem videli grožnjo za politično neodvisnost katoliške Cerkve v Veliki Britaniji. Drugi so kardinalovo odločitev utemeljili z dejstvom, da cerkveno pravo duhovnikom prepoveduje prevzem političnih funkcij. Šestindvajset škofov anglikanske Cerkve je članov britanskega zgornjega doma parlamenta, med plemstvo pa so letos sprejeli tudi glavnega britanskega rabina Jonathana Sacksa.

Kardinal Murphy-O'Connor se je s položaja westminstrskega nadškofa umaknil aprila letos. Če bi sprejel plemiški naslov, bi bil prvi katoliški škof v britanski lordski zbornici vse od časa reformacije.

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh