Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Uprimo se kulturi smrti«

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 23. 07. 2014 / 09:45
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:15
Ustavi predvajanje Nalaganje
»Uprimo se kulturi smrti«

»Uprimo se kulturi smrti«

Papež Frančišek je namenil sporočilo ob Dnevu za življenje v Združenem kraljestvu in na Irskem.

Papež Frančišek je ob bližajočem se Dnevu za življenje, ki ga ob koncu tedna obhajajo v katoliški Cerkvi v Združenem kraljestvu in na Irskem, tamkajšnjim vernikom namenil sporočilo s pozivom, naj vsi ljudje dobre volje cenijo življenje, še posebej življenje najšibkejših predstavnikov družbe.



V sporočilu, ki ga je sveti oče poslal Cerkvi Anglije, Irske, Škotske in Walesa, podpisal pa ga je vatikanski državni tajnik Pietro Parolin, papež spodbuja katoličane, naj »prinašajo usmiljeno Kristusovo ljubezen vsem tistim, ki se soočajo z novimi oblikami revščine in ranljivosti«, kar je še posebej opazno v sodobnem svetu«.

Geslo letošnjega Dneva za življenje, ki ga v britanski in irski Cerkvi tokrat obhajajo v nedeljo, 27. julija, je Živi življenje – varuj in ljubi življenje od spočetja do naravnega konca. K praznovanju so posebej povabljeni mladi katoličani, ki naj bi dejavno sodelovali pri skrbi in varovanju življenja v vsakem trenutku in v vseh pogojih in se pogumno »uprli kulturi smrti«.

Dan za življenje v Cerkvi na Otoku obhajajo vsako leto, z njim pa želijo ljudi ozavestiti o pomenu in vrednosti človeškega življenja v vseh njegovih fazah. Darove, ki jih bodo ta dan zbrali po britanskih in irskih župnijah, bodo namenili delu Bioetičnega središča v Anscombeu in drugim z življenjem povezanim dejavnostim, ki jih podpira katoliška Cerkev.

Vir: Radio Vatican

Foto: arhiv Družine (T. S.)

Kupi v trgovini

Navzkrižja in izravnave
Proza
6,51€
Nalaganje
Nazaj na vrh