Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Uroš Urbanija od ponedeljka novi direktor Televizije Slovenija

Za vas piše:
Marko Mesojedec
Objava: 16. 07. 2022 / 07:24
Oznake: Slovenija
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 16.07.2022 / 07:29
Ustavi predvajanje Nalaganje
Uroš Urbanija od ponedeljka novi direktor Televizije Slovenija
Uroš Urbanija je bil od 17. septembra 2020 do 2. junija 2022 direktor Urada vlade RS za komuniciranje. Tatjana Splichal

Uroš Urbanija od ponedeljka novi direktor Televizije Slovenija

Generalni direktor RTV Slovenija Andrej Grah Whatmough bo v ponedeljek na položaj direktorja Televizije Slovenija imenoval Uroša Urbanijo. Odločitev sledi predhodnemu soglasju k njegovemu imenovanju za štiriletni mandat, ki ga je na izredni seji 7. julija dalo 17 programskih svetnikov.

Novinar in publicist Uroš Urbanija je bil eden od dveh kandidatov, ki sta izpolnjevala vse pogoje za direktorja televizije. »Del svoje kariere, v kateri je pridobil organizacijske in vodstvene izkušnje, je ustvaril tudi na RTV Slovenija. Na položaj direktorja televizije je bil imenovan v skladu z vsemi predvidenimi rednimi in zakonitimi postopki,« so sporočili z RTVS.

Stabilnejše delovanje

Generalni direktor Andrej Grah Whatmough je povedal, da si ob imenovanju novega direktorja želi stabilnejšega delovanja Televizije Slovenija. »Z Urošem Urbanijo sva opravila dolg in temeljit pogovor, na podlagi katerega lahko pričakujem tvorno in konstruktivno sodelovanje. Razmere na Televiziji Slovenija so nujno potrebne stabilizacije, da bi lahko našim gledalcem tudi v prihodnje zagotavljali dober program, hkrati pa za prihodnje leto pripravili optimalen programsko-produkcijski načrt, ki bo na prvo mesto postavil potrebe in pričakovanja plačnikov RTV-prispevka.«

Dosedanji v. d. direktorja televizije Patrik Greblo se z dnem imenovanja direktorja televizije po rednem postopku vrača na položaj svetovalca generalnega direktorja za področje glasbe.

Ureditev internih razmer

Urbanija je ob imenovanju dejal, da na RTV Slovenija prihaja z veliko odgovornostjo in zavedanjem poslanstva javnega medija. »Televizija Slovenija za svoj razvoj potrebuje programsko in finančno stabilnost, nujno potrebne spremembe pa zahtevajo čas. Nov programsko-produkcijski načrt mora nastati na preudarni evalvaciji aktualne programske sheme in v sodelovanju z zaposlenimi. V svojem mandatu si bom zato prizadeval tudi za ureditev internih razmer.«


Kupi v trgovini

Epidemija novih medijev
Družbena vprašanja
34,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh